Blog
Baby met friese jongensnamen

Even lekker een paar daagjes weg en overnachten in een mooi hotel. Roomservice, fitness, sauna en je kamer is voorzien van alle luxe en gemak. Heerlijk, maar geldt dat ook als je naar een hotel gaat met baby?

Het eerlijke antwoord is dat de meeste hotels niet babyvriendelijk zijn. Aangezien jonge gezinnen niet hun doelgroep zijn is dit geen klacht, maar het is wel goed om te weten. Overweeg je toch met je baby naar een hotel te gaan, houd dan rekening met de volgende punten:

Je hebt geen keuken op je hotelkamer

Dit brengt een aantal lastige situaties met zich mee. Denk hierbij aan:

  • Het verwarmen van eventuele flesvoeding

    Meestal is er op je hotelkamer geen magnetron en zijn er zeker geen kookpitten. Hoe verwarm je de flesvoeding dan? Overdag kan je dit vaak wel vragen in het hotel. Maar wat als je ’s nachts een fles nodig hebt? Het makkelijkst is om een flessenwarmer mee te nemen.

  • Het avondeten

    Zonder keuken ben je voor een goede maaltijd aangewezen op een restaurant. Met sommige baby’s kan dit prima, maar veel mensen vinden uit eten met baby toch niet erg ontspannen. Redt je babyfoon het en durf jij jouw baby alleen te laten in de hotelkamer, dan kan je wachten tot hij slaapt en dineren in het hotelrestaurant. Toch zit dit minder rustig dan wanneer je niet aan je baby hoeft te denken.

Waar slaapt je baby

De meeste hotels hebben babybedjes. Als je hier gebruik van wilt maken is het verstandig om deze vooraf te reserveren, zo weet je zeker dat je niet op bestemming voor een verassing komt te staan. Meestal betaal je voor een babybedje € 10 tot € 20 per nacht. Je kan ook zelf een campingbedje meenemen. Aangezien je met een baby al veel spullen meeneemt is dit niet ideaal, maar het is wel snel verdiend.

Vaak geen aparte kamer voor je baby

Veel hotelkamers bestaan uit een grote ruimte en een badkamer. Als de badkamer ruim genoeg is en je er prettig bij voelt, kan je het bedje daar neer zetten. Met het gevolg dat je niet meer naar de wc kunt of je tanden kan poetsen als je baby slaapt.

Alternatief is dat je baby naast je bed slaapt. Dit heeft als nadeel dat je of stil moet zijn of de kamer moet verlaten als de baby slaapt. Als de baby normaal niet bij je op de kamer slaapt is het verstandig om ervoor te zorgen dat hij vanuit zijn bed jullie niet kan zien. Doe je dit niet en wordt hij ’s nachts wakker, is de kans namelijk een stuk kleiner dat hij vanzelf weer in slaap valt.

Hotelkamer is niet babyproof

Thuis heb je ervoor gezorgd dat alles veilig is. Stopcontactbeschermer, scherpe hoekjes afgedekt, geen spullen die hij over zich heen kan trekken. Dit is niet het geval op je hotelkamer. Je kan hem dus geen seconde uit het oog verliezen. Als je dan ook geen box hebt, heb je dus geen moment je handen vrij. Als alternatief kan je het babybedje als box gebruiken, maar dit is voor je baby niet ideaal.

Speciale babyhotels

Ondanks bovenstaande punten kan het nog steeds erg leuk zijn om met je baby naar een hotel te gaan. Soms moet je alleen even creatief omgaan met de situatie. Wil je wel naar een hotel, maar ben je afgeschrikt? Dan is er goed nieuws, er zijn namelijk steeds meer hotels die zich richten op jonge gezinnen. Zij hebben alle faciliteiten die je kan bedenken voor een zorgeloze en ontspannen vakantie met je baby. Een mooi voorbeeld is dit babyhotel in Oostenrijk.