Blog
Intens genieten van mijn dochter

Als ik iets heb geleerd van het moederschap en onze dochter Isis in het bijzonder, is het genieten van het moment.

Zingen als je zin hebt, ongeacht het publiek (ik weet dat niet iedereen daar op zit te wachten maar zelfs dat vind ik leuk). Dansen. Met of zonder muziek. Dat maakt geen verschil.

Regen is gaaf

Intens iedere minuut van de dag beleven. Regen is gaaf, vooral als het heeeeeel hard regent. Er is dan genoeg buiten te beleven. En als de zon maar ietsiepietsie schijnt moet er buiten gespeeld worden. En zo kan ik nog wel honderd dingen opnoemen.

Tot voor kort leefde ik toch wel voor een groot deel in ’t verleden en in de toekomst. Leuke en minder leuke herinneringen en idem vooruitzichten. Maar aan de eindstreep leverden deze gedachten me nooit veel op.

Kleine kinderen maken zich geen zorgen. Gewoon wakker worden en wel zien wat de dag brengt. Ik heb deze kunst afgekeken bij onze dochter en ik moet zeggen, het gaat me aardig af.

Wat als…

Er is alleen 1 ‘zorg’ die nieuw is en die ik volgens mij nooit meer kwijt raak… Hij is er niet dagelijks en ook niet lang. Maar zo nu en dan steekt hij de kop op;

‘Wat als ik er niet meer ben?’

Voor een aantal, of velen zelfs, wel een beetje herkenbaar misschien. Iedere ouder wil elke fase van zijn kind meemaken. Ik ook. Of ze ’t zou redden zonder mij? Geen twijfel mogelijk. Maar het idee dat ik daar iets van zou moeten missen…

Ik sta er maar niet te lang bij stil. Als ons kleine meisje maar weet wat ze voor ons betekent.

Speciaal voor jou

Deze blog is daarom speciaal voor m’n dochter, gewoon om te zeggen en tegelijkertijd te vereeuwigen wat ik voel;

Lieve Isis,

Jij hebt ons, mijn leven veranderd. Jij bent het beste, het mooiste en tofste wat me is overkomen!

Jij hebt me geleerd te zingen en dansen in ’t openbaar. Jij hebt me geleerd te genieten van hele kleine dingen. Spinnen in spinnenwebben. Wolken of een vliegtuig in de blauwe lucht. Zwaaien naar wildvreemden. Stampen in plassen en klimmen op de glijbaan. En ik heb zo’n vermoeden dat het nog gekker kan!

Ik hoop dat ik daar nog heel lang van mag genieten. Samen met papa en jou. IK HOU VAN JOU.

Liefs mama

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >