Blog
Baby met friese jongensnamen

Ik ben het bepaald niet in alles eens met de Amerikanen, maar er zijn dingen die zij beter hebben bekeken dan wij. Eigenlijk zou je elke dag je zegeningen moeten tellen, maar ik ken weinig mensen die dit dagelijks zo bewust doen. Eens per jaar - met Thanksgiving - nemen Amerikanen hiervoor dan ook uitgebreid de tijd. Ze komen samen met hun meest dierbare naasten en zeggen om de beurt waar ze dankbaar voor zijn. Een mooie traditie.

Ook ik heb veel om dankbaar voor te zijn. En op de één of andere manier realiseer ik me dat zo rond de feestdagen nog meer dan anders.

Opgroeien omringd door liefde

Ik prijs me gelukkig met mijn broers, zwager en schoonzussen, die zulke lieve ooms en tantes blijken te zijn. Mijn ouders, schoonouders en hun partners, bij wie Noah zich net zo thuis voelt als in zijn eigen huis. Mijn neefje en nichtje, die voor Noah als een broertje en zusje zijn.

Het is heerlijk om te zien hoe dol mijn naasten zijn op mijn grootste schat. Hoe hij opgroeit omringd door liefde. Ik heb altijd geweten dat ik, als ik eenmaal moeder zou zijn, mijn kindje zou koesteren met heel mijn hart. Maar dat zoveel mensen om mij heen ditzelfde zouden doen, voor mijn kind, dat had ik nooit durven dromen.

Prachtig mini-mensje

Natuurlijk ben ik ook immens dankbaar voor het feit dat ik überhaupt moeder heb mogen worden. En dan nog wel van zo’n prachtig kind. Elke dag met hem is een cadeautje. De momenten die zo mooi en leuk zijn, dat ik ze wel in een doosje zou willen doen om voor altijd te bewaren, zijn niet te tellen.

Ook geniet ik volop van mijn groeiende buik. De gedachte dat daar straks weer zo’n prachtig mini-mensje uit zal komen, vind ik haast onvoorstelbaar.

Ik ben dankbaar dat Noah en zijn broertje of zusje zo’n geweldig lieve en leuke papa hebben. Hij is een man die zijn dromen durft na te jagen, maar daarbij nooit zijn verantwoordelijkheden vergeet. Een man die ik bewonder en liefheb. Ik heb het geluk dat hij voor mij gekozen heeft.

Fijne feestdagen!!

Het voelt overdreven sentimenteel (ook dat is Amerikaans) om dit allemaal zo uit te spreken, maar soms – zo rond de feestdagen dus – vind ik het heerlijk om mijn hart te luchten. Ik gun iedereen zoveel geluk. Fijne feestdagen!!