Je kind meeverzekeren op je uitvaartverzekering

Je bent in volle voorbereiding op de komst van jullie kindje. Kamertje klaar maken, vluchttas inpakken. Is alles volgens de wet goed geregeld en zijn de geboortekaartjes al geregeld? Er komt een hoop op je af en er moet veel worden geregeld.

Een van de dingen waar je misschien niet direct aan denkt is het regelen van een uitvaartverzekering. Je wilt er misschien nog niet aan denken, maar het kan slim zijn dat wel te doen. Een begrafenis kost namelijk al snel €10.000. Als je dat niet op je spaarrekening hebt staan en er toch zeker van wilt zijn dat een mooi afscheid mogelijk is, bekijk onderstaande tips.

Kosteloos meeverzekerd

Als je zelf al een uitvaartverzekering hebt, is je kindje over het algemeen een korte periode gratis meeverzekerd. De aanvang hiervan kan verschillen; vanaf de start van je zwangerschap of bijvoorbeeld pas na 20 weken. De periode kan lopen tot ongeveer 60 dagen na de geboorte tot 6 maanden na de geboorte. Dit hangt af van de voorwaarden van je verzekering, controleer dit dus goed.

Lage premie

Na deze periode kun je er vaak voor kiezen je kind gratis mee te laten verzekeren tot 18 jaar. Dit is echter wel afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt. Een andere optie is alvast premie te gaan betalen voor je kind. Dan is de premie voor de verzekering een stuk lager zodra je kind de verzekering over neemt.

Tijdig aanmelden

Wees er op tijd bij met het bijschrijven van je zoon of dochter op de uitvaartverzekering. Het is per verzekeraar verschillend binnen welke periode dit moet om hem of haar gratis mee te verzekeren.

Nog geen verzekering

Heb je nog geen uitvaartverzekering? Overweeg er dan alsnog een af te sluiten zodat je zelf goed verzekerd bent en je kind gratis mee kan verzekeren. Vergelijk goed alle verschillende opties. Het is zoals eerder genoemd verschillend wat de voorwaarden zijn voor het meeverzekeren van kinderen.

Lees meer over je uitvaartverzekering met een baby.