Blog
Baby met friese jongensnamen

Als een persoonlijk gevangen buit houdt Sem het knoflookpotje in zijn knuisten. Ik ben er inmiddels aan gewend dat hij dit helemaal geweldig vindt. Bij de kassa is het altijd een een-tweetje met de caissière – al heeft zij dat zelf niet altijd door – waar ze het het potje in één beweging afrekent en weer aan hem teruggeeft. Inmiddels staan er drie knoflookpotjes op voorraad die gelukkig lang houdbaar zijn.

Rauwe broccoli

Zoon Chris eet op vrijdagavond altijd mee wanneer hij Sem komt ophalen. Mijn schoondochter Sara gaat uit haar werk vaak sporten en zo zitten mijn vriend Guus, zoon en kleinzoon bij mij aan tafel. We eten rijst met een pittige groenten- en vleesmix. Chris zijn voorkeur gaat altijd uit naar rijst of pasta, hoewel dat niet altijd zo was. En ik maar aardappelen, groenten en vlees koken tot hij het huis uit ging!

Iets anders lustte hij niet, dit in tegenstelling tot Sem, die echt alles lekker vindt. Hij houdt als een zwaluw zijn mond open voor wat hem maar wordt voorgehouden. Sprakeloos kan ik hier naar kijken en roep meerdere malen per dag: ‘Kijk nou eens! Zelfs dit vindt hij lekker’. Tomaat, bijna rauwe broccoli, brood zonder beleg, echt voor alles gaat zijn mond open.

Sem leek niet moe, maar van de ene op de andere minuut was hij het zat om in zijn kinderstoel te zitten. Zelfs een paar stukjes paprika hielden hem niet meer rustig, het was het stadium van óf naar bed óf actie ter afleiding. Actie dus, want wij waren nog aan het eten, of probeerden dat. Onder de tafel door, daar gaan staan waar hij net niet kan staan, precies recht op dat ene stopcontact af kruipen waar nog geen beschermend plaatje op zit, richting de verwarming, naar mand met hout. Kortom, wij zijn klaar met eten.

Zwaairitueel

Chris maakt zich op om naar huis te gaan. Fles, beker, boekjes, slaapzak, alles gaat weer in Sem’s tas. Na het zwaairitueel, wat hij inmiddels feilloos onder de knie heeft, stappen Chris en Sem in de auto. Ik zwaai ze uit tot ze om de hoek zijn verdwenen. Guus vraagt of ik nog een wijntje wil en ik zak onderuit op de bank. Moe, maar voldaan van weer een oma-dag.