Advertorial

Zoet is de eerste smaaksensatie die we als mens ervaren via de moedermelk, vandaar dat kleine kindjes dit ook altijd makkelijk eten. Maar wordt je baby te groot voor alleen borstvoeding, dan zul je over andere voeding na moeten gaan denken. Kun je wel wat advies van een voedingsdeskundige gebruiken? Lees dan gauw verder!


Meike Meinhardt, voedingsdeskundige van Carbonell
Meike Meinhardt, voedingsdeskundige van Carbonell

Bij 24Baby.nl hebben we Carbonell Olys zelf uitgeprobeerd en boden we onze lezers een kijkje in de keuken van 24baby.nl. Deze keer mochten we Meike Meinhardt, voedingsdeskundige van Carbonell, een aantal vragen stellen over de gezondheidsvoordelen van deze olie voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Hoe kan ik mijn baby groenten laten eten?

Het is verstandig om je kindje snel te leren om groenten lekker te vinden, dit zorgt ervoor dat je kind later een makkelijke eter zal zijn! Een receptje is bijvoorbeeld bloemkool of broccoli met bataat
(zoete aardappelen) en een scheutje (Olys) olie. Zo combineer je een iets lastigere smaak met iets zoetigs. Combineer nooit te veel smaken in één babymaaltijd. Carbonell Olys kan prima door de babymaaltijden gemengd worden voor kinderen vanaf 6 maanden.

Kan ik beter in olie of in boter bakken?

Met één eenvoudige handeling kun je je maaltijden al een stuk gezonder maken: vervang de boter waarin je bakt door olie. Boter bevat heel veel verzadigd vet (>50%). Verzadigde vetzuren verhogen het slechte cholesterol. Olieën zijn rijk aan onverzadigd vetzuren (>80%) . Door de vervanging van verzadigd vet door onverzadigde vetzuren verlaagt het slechte cholesterol en verhoogt het goede cholesterol. Het is dus gezonder om met een olie te koken dan met boter.

Carbonell Olys

Is Carbonell Olys geschikt voor baby’s van 1 jaar oud? Zo ja, waarom?

Kinderen van 1 jaar oud eten vaak gepureerde maaltijden. Vaak kopen ouders de babyvoeding kant en klaar in een potje, maar je kunt het ook heel goed zelf maken De hersenen van jonge kinderen zijn nog enorm in ontwikkeling en daarbij zijn ook omega-3-vetzuren (EPA en DHA) nodig. Deze zitten in vette vis en in visolie. Een scheutje Olys door de babymaaltijd is dus ook voor kindjes van 1 jaar een heel goed idee!

Hoe draagt Carbonell Olys bij aan een gezonde zwangerschap?

Juist als je zwanger bent of borstvoeding geeft is het belangrijk om goed te letten op wat je eet!
Zwangere en borstvoeding-gevende vrouwen hebben veel Omega-3-vetzuren EPA en DHA nodig omdat dat nodig is voor de normale ontwikkeling van het kind , voornamelijk de groei van de hersenen en de ogen. DHA en EPA komen alleen voor in vette vis en in visolie. Olys is dus een goede keus voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Wat is je favoriete zwangerschapsrecept?

Dat vind ik een lastige. Het is al weer meer dan 5 jaar geleden dat ik zwanger was. Belangrijk is wel dat je niet te pittig eet. Dat je rustig aan doet met ui en prei en ook kool kan een opgeblazen gevoel geven. Dus zelf hield ik van licht verteerbare recepten tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld roerbakgroenten met kip. Zelf was ik tijdens beide zwangerschappen dol op haring en makreel! Grappig dat het lichaam dit zo zelf regelt, want het is belangrijk dat je voldoende vette vis eet tijdens de zwangerschap (1 of 2 x per week een visje) omdat hier veel omega-3-vetzuren in zitten die goed zijn voor de groei en ontwikkeling van het kindje. Hou je niet van vis: geen probleem! Diezelfde omega-3-vetzuren zitten ook in Olys. Op mijn blog op carbonell.nl post ik regelmatig recepten en ook worden hier recepten ingestuurd. Misschien is het leuk om eens te kijken wat andere moeders klaar maken.

Heb je zelf een vraag aan Meike?

Als je graag persoonlijk advies wil van Meike, kun je dat doen via de Facebookpagina van Carbonell. Heb je een tip om baby’s en kinderen gezond te laten eten? Ga dan eens naar www.carbonell.nl en maak kans op leuke kinderschorten of een KitchenAid Keukenmachine!

Logo Carbonell
Disclaimer
Essentiële vetzuren zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g alfa-linoleenzuur (ALA) en een dagelijkse inname van 10 g linolzuur (LA). Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 0.3 g ALA en 3.2 g LA.

EPA en DHA zuren dragen bij tot de normale werking van het hart. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA en EPA. Een scheutje Carbonell Olys (15 ml) bevat 69 mg DHA en EPA.

Het is aangetoond dat het vervangen van verzadigde vetten door onverzadigde vetten in de voeding het bloedcholesterol verlaagt. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Olys is rijk aan onverzadigde vetzuren.

Carbonell adviseert een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl. Kijk voor meer informatie op www.carbonell.nl.