Blog
kraamvisite

Vanaf de eerste ontmoeting met onze kraamverzorgster, de dag na de geboorte van onze dochter Isis, was er een bijzondere klik. Mariëlle kwam eigenlijk tijdelijk onze kraamhulp vervangen, die nog op een ander adres aan het kramen was. Ze zat nog geen 5 minuten op onze bank of mijn vriend zei: "Jij blijft, kan je dat regelen?" We hebben al die tijd contact gehouden en deden af en toe een bak koffie bij elkaar.

Mariëlle was dan ook de eerste die wist van onze zwangerschap, want we moesten haar natuurlijk wel op tijd reserveren. Inmiddels is het aftellen echt begonnen. Nog een kleine 2,5 week en dan zijn we uitgerekend.

Zal ik de voortekenen gelijk herkennen? De vorige keer was dat totaal niet het geval en toen wij eenmaal wisten dat de bevalling was begonnen, duurde het dus ook niet meer zo lang. Ik teken voor eenzelfde bevalling! Best spannend weer allemaal. Ik heb er vooral heel veel zin in. Ons kleine ventje vasthouden en knuffelen. Hoe zou hij eruit zien? En hoe gaat z’n grote zus dit allemaal vinden?

Genieten

Maar goed, niets is zo onvoorspelbaar als een bevalling, dus ik heb me voorgenomen er niet op te gaan zitten wachten. Ik ga vooral genieten van ons gezin, het mooie weer en de nachten die we nog kunnen doorslapen. (Als je mijn vele toiletbezoeken niet meerekent.)

En dus gingen we deze week op kraamvisite bij ‘onze’ kraamverzorgster Mariëlle.

Kraamvisite

Geen baby’s, Pampers en beschuit met muisjes dit keer, maar puppy’s!

Onze dochter was natuurlijk mee en zij was gelijk verliefd. Ze waren ook nog zo klein en schattig. Isis bleef maar bij de moederhond en pups in de buurt, en zodra er werd gesproken over ‘knuffelen’ of ‘vasthouden’, had ze al een pup te pakken. Uiteraard wilde ze er eentje mee naar huis nemen. Toen dat van mij en Mariëlle niet bleek te mogen, kwam ze met de optie om er dan maar eentje stiekem mee te nemen onder haar jas…

kraamvisite
Isis was meteen verliefd

Goed idee

Toen ook dat er niet in zat, kwam ze met een ander goed idee: Mariëlle moest maar bij papa gaan wonen en Isis zou wel daar blijven. Bij de pups en de mama van de pups.

Mariëlle kan in ieder geval ook bij Isis niet meer stuk. Dat belooft weer een mooie kraamtijd te worden. Met een baby in plaats van een pup.

Dat wel.

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >