Blog
Leuker voor later

Als ouders goed in hun vel zitten, heeft dat een positief effect op hun kinderen en de opvoeding. Daarom doet het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden een grootschalig onderzoek naar het welzijn van ouders. Het onderzoek heet Leuker voor later en jij kan meedoen!

Doel onderzoek

Leuker voor later onderzoekt hoe het welzijn van de ouders, en daarmee van het kind, bevorderd kan worden. De belangrijkste vragen die zij willen beantwoorden, zijn:

  1. Welke behoefte aan steun hebben ouders, om hun welzijn te vergroten?
  2. Wat onderscheidt ouders die het ouderschap naar tevredenheid vervullen van ouders die het moeilijk aankunnen en/of moeilijk vinden?

Door de inzichten over de ontwikkeling van ouderschap te delen met de samenleving en in het bijzonder professionals, hopen de onderzoekers het welzijn van ouders en hun kinderen te verhogen.

Deelname aan het onderzoek

Voor het onderzoek zijn een groot aantal vaders en moeders nodig. Iedereen die een kindje verwacht of een baby heeft die jonger dan 1 jaar is, kan meedoen.

Het eerste deel van het onderzoek duurt vier jaar. Als je meedoet krijg je twee tot drie keer per jaar een vragenlijst. Het leuke aan deze vragenlijsten is dat je zo ook zelf de ontwikkeling van je kind en gezin kan volgen.

Kom je uit regio Leiden? Dan komen de onderzoekers ook graag bij jou thuis voor een observatie en een interview.

Deelnemers krijgen als dank voor hun deelname een cadeautje en elk jaar een flinke korting op een fotoalbum: leuk voor later!

Ben jij geïnteresseerd in het onderzoek? Meld je dan vrijblijvend aan via deze link.