Blog

In 1988 haalde ik mijn diploma op de Kunstacademie in Den Haag. Van tekenen en ontwerpen mijn werk maken, dat wilde ik gaan doen!

Toen ik 18 jaar geleden in verwachting was van mijn oudste was er nog niet zoveel keus in geboortekaartjes als nu. Er waren een handjevol uitgevers en heel veel geboortekaartjes met beren.

Dat kan anders en leuker, vond ik en besloot zelf geboortekaartjes te gaan ontwerpen. Hier en daar verkocht ik wat ontwerpen dus ik ging ermee door. Ik was kind aan huis bij babywinkels, niet alleen voor mijn, inmiddels geboren, zoon, maar vooral ook om inspiratie op te doen voor nieuwe geboortekaartjes.

Een vaste opdrachtgever

Op een dag stuurde ik wat werk naar uitgeverij Kunst Adelt in Maastricht. Zij belden gelijk en stonden een week later op de stoep om te bespreken wat voor geboortekaartjes ze graag wilden hebben. Geweldig leuk natuurlijk, nu had ik een vaste opdrachtgever. Inmiddels teken ik nu al een hele tijd jaarlijks een serie geboortekaartjes voor uitgeverij Kunst Adelt.

Het internet

Vanaf 2007 kwam het internet op en veel bedrijven gingen online. Uitgeverijen deden dat en steeds meer ontwerpers ook. Dus ik moest mee!

Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid een webwinkel te huren, zodat ik zelf een eigen webwinkel kon inrichten. De webwinkel kreeg de naam ‘Kleine Bij geboortekaartjes’ en ik maakte een leuke serie geboortekaartjes met vrolijke baby’s en dieren in frisse kleuren. Alle kaartjes zijn met veel zorg en aandacht met de hand getekend.

In mijn webwinkel is het ook mogelijk zelf een geboortekaartje te maken. Maar wil je echt iets bijzonders, laat dan een portret maken van je pasgeboren baby, zo krijg je een heel persoonlijk geboortekaartje.