Blog
Peuterpubertijd - Mam ik zeg nee

Ja, het is zover… Ik ben twee en ik zeg NEE. Onze dochter weet inmiddels wat het betekent en hoe het te gebruiken… De peuterpuberteit is nu echt een feit.

Vanmorgen bij het ontbijt wilde onze dochter haar melk niet opdrinken. Mevrouw wilde liever een sapje. Met alleen maar goede en gezonde bedoelingen hebben wij bedacht dat ze ’s ochtends mag kiezen uit thee of melk. En zodoende stond er vanmorgen melk op tafel.

Ze peinsde er niet over een slok te nemen en dus zei ik: “Kom op meisje, even een grote meiden slok.” Meestal helpt dat wel en drinkt ze het grootste gedeelte van haar beker leeg. Vandaag had ik minder succes… “Nee mam.”

Nog een poging. “Alsjeblieft lieverd, even een beetje melk drinken, dat is goed voor je.”
“Nee dankje…”

Eigenwijze kletskous

We genieten onwijs van onze kleine eigenwijze kletskous en op zulke momenten moet ik vooral mijn lach inhouden. Heerlijk dat eigen willetje en dan ook nog zo beleefd. Er verschijnt een brede grijns op mijn gezicht als ik er aan terug denk. Wat moet je daar nou nog tegenin brengen?

In een laatste poging probeerde ik haar alsnog te verleiden tot het drinken van haar melk. Maar haar keuze was allang gemaakt: “Nee is nee mam.”

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >