Blog
Baby met friese jongensnamen

Als je baby een jaar is geworden moet dat gevierd worden! Steeds vaker vormt een meptaart onderdeel van de eerste verjaardag. Een meptaart is een taart die alleen voor de baby is en waar zonder bemoeienis van de ouders van mag worden genoten.

Zodra de kleine achter zijn meptaart wordt gezet beginnen de aanwezige volwassenen met grinniken en gaan de camera’s aan. De natuurlijke reactie van de meeste baby’s is om direct in de taart te meppen. Na een paar meppen blijken de rondvliegende stukken bovendien zeer smakelijk en gaan hele handen vol taart richting de mond. Dit alles uiteraard tot grote hilariteit van de omstanders. Dat bewijst dit filmpje wel 🙂

De meptaart

Vaak is de meptaart een kleine variant van de taart voor het bezoek. Dit hoeft natuurlijk niet, er kan ook voor worden gekozen om juist een extra grote taart voor je baby neer te zetten. Een zachte taart die lekker veel troep maakt is ideaal om in te meppen.

Je kan zoveel moeite in de meptaart stoppen als je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat na het meppen niemand anders meer van de taart kan eten en dat je baby maximaal een paar happen zal eten. Aangezien je kleine wel iets zal binnenkrijgen, is het belangrijk dat hij niet allergisch is voor één van de ingrediënten.

Kritische geluiden

Niet iedereen is even enthousiast over een meptaart. Je baby eet immers ook van de taart en krijgt op deze manier veel suikers binnen. Deze kritiek is natuurlijk helemaal terecht. Je kan er daarom ook voor kiezen een ‘gezonde’ taart neer te zetten.

Vind jij het een feestelijke gebeurtenis en wil je een echte taart neerzetten, geniet dan vooral van het moment. Zo slecht zijn die paar happen ook weer niet als je normaal goed op je baby’s voeding let. Haal de taart wel na een aantal happen weg, zo krijgt de jarige niet teveel suikers binnen.