Blog
Baby met friese jongensnamen

Verbaasd kijkt de kleine me aan. Normaal maakt hij ons toch wakker, waarom wordt hij nu midden in de nacht gewekt? Hij weet het nog niet, maar hij gaat voor de eerste keer vliegen. Vier koffers en een buggy worden met de slaperige baby in de taxi geladen en we vertrekken richting Schiphol. Met baby vliegen, wij zijn benieuwd…

Onze handbagage is gelijk aan de bagage die we vroeger meenamen. Nu hebben we echter nog twee gigantische koffers mee waardoor het lijkt alsof we gaan emigreren. Aan alles is gedacht. Potjes, flesvoeding, slaapzak, luiers, billendoekjes, speelgoed, babykleding, etc. Vier koffers dus. Twee grote en twee nog grotere.

43 kg lichter na het inchecken

Kritisch kijkt de vriendelijke grondstewardess naar zijn paspoort bij het inchecken. Daarna kijkt ze naar onze lieve mannetje. Ze glimlacht naar hem en krijgt een gulle lach terug. Zij zal toch ook wel zien dat de pasfoto op zijn paspoort niet lijkt op dit mannetje. Tijdens het aanvragen van het paspoort was hij 7 weken oud, nu is hij een jaar. Ze knikt dat het goed is en geeft onze instapkaarten.

De twee gigantische koffers mogen we gelukkig hier achterlaten, 43 kg lichter vervolgen we onze reis. Maar goed dat we extra bagageruimte gekocht hadden. De buggy mogen we meenemen tot de gate.

Baby in vliegtuig en vliegen maar!

Na passen en meten gaat de buggy precies door de bagagescanner. De baby had ik overgegeven aan mijn vriend, zij zijn er dus ook. De laptop moest uit de koffer en doe ik na de scan weer terug, terwijl we de reis naar de gate vervolgen. Een paar minuten later realiseer ik me dat we iets missen. Door de problemen met de buggy en het overgeven van de baby zijn we de tweede koffer helemaal vergeten. Dit gebeurt ons normaal nooit! Reizen met een baby is toch wat lastiger.

In de rij bij de gate horen we van een sympathieke vrouw dat je met baby altijd voor mag bij het instappen. Terwijl wij de rij voorbij lopen wuift ons kleine man naar alle medereizigers. Eenmaal met baby in vliegtuig zijn wij klaar om te vliegen. Wij wel ja, maar de rest moet nog instappen. Leuk dat wij voor mochten, maar nu zitten we alleen maar langer in het vliegtuig.

Met baby vliegen is (geen) vrienden maken

Voor ons zitten mensen van wie afstraalt: “Oh nee, dat hebben wij weer. Een baby achter ons. Zal je zien dat hij de hele vlucht gaat huilen”. Als onze kleine man over de stoel kijkt wie daar zitten krijgen wij een geïrriteerde blik. De rest van de reis houden we hem angstvallig bij hen weg.

Achter ons zit gelukkig de sympathieke vrouw. Binnen 3 minuten speelt ze tussen de spleten van de stoelen kiekeboe met hem. Tot hilariteit van ons mannetje en de vrouw zelf. Uiteraard vinden de mensen voor ons het maar niks, maar ze zijn waarschijnlijk ook blij dat hij niet huilt.

Tijdens het vliegen heb je geen kind aan hem

Thuis kijkt de kleine met grote ogen naar iedere vogel die voorbij vliegt. Nu vliegt hij zelf door de lucht als een vogel, maar kijkt hij niet eens uit het raam. Na kiekeboe, nog meer kiekeboe, boekje lezen en spelen met beer valt hij als een blok in slaap. Pas tijdens de landing wordt hij weer wakker.

Met baby vliegen bleek makkelijker dan gedacht. Letterlijk het gedeelte ‘met baby vliegen’, de rest van de reis is een avontuur op zich. Nu zullen we eerst met baby en 2 koffers het vliegtuig verlaten, dan de buggy ophalen om vervolgens 43 kg verzameld over twee gigantische koffers van de band te plukken. Hoe gaan we hiermee bij ons hotel komen?