Blog
Baby met friese jongensnamen

Twee jaar geleden, zagen wij bij het instappen voor onze vlucht naar Madrid, dat wij aan boord gingen met een jong stel met baby. De gedachte alleen al aan een huilende baby had invloed op onze reis. Geen lekker begin van onze vakantie.

Afgelopen mei zaten wij met onze kinderen en Sem te wachten in de vertrekhal. Sem straalde naar alles en iedereen en riep ‘hap’ naar naar een ieder die aan het eten was. De onrustige blikken van onze medepassagiers merkte ik niet eens op. Trots als een pauw liep ik met hem rond en het idee dat mensen zich zorgen maakten waar wij gingen zitten kwam niet eens bij me op.

Uitgelaten tieners

De vlucht verliep vlekkeloos en Sem had vrienden gemaakt van rij 24 tot en met 32. De villa die wij hadden gehuurd was prachtig en niet lang na onze aankomst lag een deel van het gezelschap, inclusief Sem, al in het zwembad.

Vanuit mijn luie stoel kijk ik als moeder en oma naar dit tafereel. Mijn zoons en dochter gedragen zich als uitgelaten tieners en Sem vindt het prachtig.

Futuristisch zonwerend zwempak

Sem heeft een luierzwembroek aan. Gravend in mijn herinneringen zie ik zijn vader voor me met een echte zwembroek aan. Sanitaire ongelukjes kan ik me (gelukkig) niet herinneren.

Een futuristisch zonwerend zwempak en op zijn hoofd een pet waarvan de achterkant ruim over zijn schouders valt maken Sem zijn zwemuitrusting compleet.

Geschiedenis van tegenstrijdigheden

De schadelijke effecten van te veel zon is nu veel meer bekend dan toen zijn vader jong was. Ging je naar het strand, bleef het T-shirtje uiteraard wel aan en smeerde je met een hoge beschermingsfactor. Toch stond de zandbak wel in de ochtendzon omdat Nederland toen ook al te veel natte en koude dagen had.

Waar doe je nu goed aan denk ik, wetende dat de zon een grote vijand van de (baby)huid is. Langzaam laten wennen aan de zon? Het doormaken van griepjes en verkoudheden maakt je ook sterker en minder vatbaar. En krijg je tegenwoordig niet meer astma-achtige klachten omdat we te schoon zijn geworden in en rond huis? De toekomst zal vertellen waar wij nu goed of slecht aan doen. De geschiedenis van tegenstrijdigheden staat al eeuwen bol van waarheden.

Eerste stapjes op zijn vakantie

Sem maakt het niets uit, hij geniet volop. Juist in deze vakantie loopt hij zijn eerste 10 meter helemaal zelfstandig onder een strakblauwe hemel. Zeven volwassenen kijken trots toe, terwijl de stralende zon een dikke knipoog geeft.