Review

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die een Quooker Fusion wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Mieke. Bij haar in de keuken werd de Quooker Fusion Chroom PRO3-VAQ geïnstalleerd. Op deze pagina lees je Mieke haar ervaringen met de Quooker Fusion.

Mieke en haar kinderen

Mieke stelt zich voor

Mijn naam is Mieke. Ik ben 34 jaar, getrouwd met Michiel en moeder van Emma en Luca. Ik werk drie dagen per week, de rest ben ik lekker thuis bij de kinderen.

De voor- en nadelen van de Quooker Fusion

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Mieke:

Voordelen Nadelen
+
Koud, warm en kokend water uit één kraan!
Het kokende water kan behoorlijk spetteren.
+
Als je na kokend water, koud water tapt, is dit direct koud. Je krijgt dus niet eerst nog een stroompje kokend water.
Als je kokend water uit de Quooker tapt, maakt dat best een hoop geluid. Niet zo hard dat het vervelend is, maar wel dusdanig dat ik mijn kinderen moeilijk kan verstaan als zij dan vanuit de kamer iets zeggen.
+
Heel handig bij het koken of het zetten van een kopje thee. Scheelt een hoop tijd.
+
De service was top. Binnen drie kwartier was de Quooker geïnstalleerd.
+
Scheelt behoorlijk wat in de hoeveel gas en/of elektriciteit die we anders zouden gebruiken.

Hoe omschrijf jij Quooker?

Quooker is een kraan waar naast warm en koud water, ook kokend water uitkomt. Voor warm en koud water bedien je gewoon de hendel, net als bij een andere kraan. Voor kokend water draai je aan een deel van de basis, na deze eerst twee keer ingedrukt te hebben.

Het water is echt gescheiden, waardoor je geen risico loopt om per ongeluk nog kokend water uit de kraan te krijgen en de kraan zelf blijft koud wanneer er kokend water uitkomt.

Vind je de Quooker veilig in huis met kleine kinderen?

Ja, dat denk ik wel. De bediening is simpel, als je weet hoe het moet. Zolang je niet aan je kinderen uitlegt hoe het kokend water werkt, denk ik dat ze niet in staat zijn om dat eruit te krijgen. Ik denk ook dat het omlaag drukken voor kinderhandjes best nog lastig is; voor een volwassene kost het weinig kracht, maar voor kleine kinderen wel.

Wat heel fijn is, is dat als je kokend water hebt gepakt en daarna koud water pakt, het water ook echt gelijk koud is. Je krijgt niet eerst nog een stroompje kokend water. Ook de kraan zelf wordt niet heet. Alleen het allerlaatste stukje, waar het water uit de kraan stroomt. Geen logische plek om de kraan vast te pakken. Dat maakt de kans op verbranden zeer minimaal.

Het enige is dat het kokend water best wel spettert, dus als je iets wat lager onder de kraan houdt/zet, moet je wel opletten dat je niet te dichtbij komt.

Waar gebruik je de Quooker het meeste voor en bespaart de Quooker je veel tijd?

Ik gebruik de Quooker voor als ik aan het koken ben en om thee te zetten.
Doordat je gelijk kokend water hebt, is het heel handig voor als je bijvoorbeeld pasta of groenten wilt koken, bouillon wilt maken of een kop thee wilt zetten. Niet meer tijden wachten voor het water in de pan is opgewarmd of eerst de waterkoker gebruiken, maar gewoon hup, erin. Een kop thee is in een halve minuut gemaakt en pasta kan bijna meteen in de pan.

Mieke zet een kop thee en vult een pan met kokend water

Vind je de Quooker handig in gebruik en bediening?

Zeer zeker. Voor warm en koud water gebruik je de gewone hendel en deze is heel makkelijk en soepel in elke gewenste stand te zetten voor een zacht straaltje of een flinke straal en voor warm en koud.

Ook het kokend water is simpel; twee keer omlaag drukken en dan draaien. Fijn is dat je de kraan alle kanten op kunt draaien; zelfs terwijl er kokend water uitkomt, omdat de kraan (op het laatste stukje waar het water uitkomt na) niet heet wordt.

Als je te snel bent met het twee keer drukken, dan registreert hij het niet als twee keer en doet hij het dus niet.

Wat vond je van de service van Quooker tijdens het monteren?

De service was top. Een vriendelijke man, die ook nog eens aandacht had voor mijn zoontje om zijn vragen te beantwoorden. De installatietijd viel me enorm mee, binnen drie kwartier was de Quooker geïnstalleerd en opgewarmd. Ik weet niet wat ik had verwacht, maar dat het zó snel zou gaan in elk geval niet.

Lukt het vrienden en familie zonder Quooker om kokend water uit de kraan te krijgen?

Niet zonder uit te leggen hoe hij werkt. Niemand bedenkt uit zichzelf dat hij twee keer moet drukken voor hij draait. Maar als je dat erbij vertelt is het voor iedereen makkelijk om hem te bedienen.

Een normale dag met de Quooker in huis gaat nu gepaard met:

In de loop van de dag drink ik water en bij kouder weer een paar koppen thee. Zakje erin, kokend water uit de Quooker erbij en klaar. Wat gaat dat toch lekker snel. De kinderen drinken ’s ochtends water, alles kan zo achter elkaar gepakt.

’s Middags wordt er ranja gedronken; gauw weer even water erbij, dat doen de kinderen ook graag zelf. Ik sta geregeld met mijn kinderen in de keuken; we maken bijvoorbeeld appelmoes. Appels schillen, klokhuizen eruit, in de pan en kokend water erbij. De pan op het vuur en in no-time is de appelmoes klaar. Smullen!

Eind van de middag is het tijd om te gaan koken voor het avondeten. Wat we ook eten, we hebben bijna altijd kokend water nodig. Voor de aardappelen, rijst, pasta, bouillon, groenten…er is eigenlijk altijd wel iets. Voorheen kookte ik water in de waterkoker wat een paar minuten duurde, nu kan ik het zo uit de Quooker halen. Minder handelingen, minder tijd. En dus sneller klaar en meer tijd voor andere dingen. Achteraf de pan even laten weken in kokend water, dat gaan nog sneller dan warm.

Als de kinderen op bed liggen, is het voor mij tijd om lekker met een snel gemaakt kopje thee op de bank te kunnen zitten. Even heerlijk wat tijd voor mezelf.

Zou je de Quooker adviseren aan familie en vrienden?

Ja, ik zou hem aan anderen adviseren. Het is natuurlijk een luxeproduct, maar luxe kan dingen nou eenmaal makkelijker maken en dan wen je er ook heel snel aan. Het brengt gemak en in mijn drukke bestaan als werkende moeder, waarbij ik een groot deel van de tijd de dingen alleen moet doen, heb ik daar echt profijt van.

Ik ben benieuwd of we het ook kunnen gaan merken aan de energierekening, omdat het best wel scheelt in de hoeveelheid gas en/of elektriciteit die we altijd gebruikten om water mee op te warmen.

Scores Quooker Fusion

Mieke beoordeelde de Quooker Fusion met de volgende scores:

Totale Score 8.8
Kindvriendelijkheid 9.0
Tijdbesparend 9.0
Veiligheid 9.0
Design 9.0
Gebruiksgemak 9.0
Energiezuinig* 8.0

*Mieke gaf aan dat dit op dit moment lastig te beoordelen was, aangezien ze dat in de praktijk nog niet weet.

Ook Esther testte de Quooker Fusion. Lees hier haar review >>