Blog
Mijn tweede zwangerschap gaat zo snel!

Eindelijk was het afgelopen woensdag zo ver: de eerste echo van onze nieuwe baby. Wat een mooie echofoto's heb ik meegekregen zeg! Ze hadden een nieuw apparaat. Wauw, wat een verschil met vorig jaar. Alles was zo duidelijk te zien en gelukkig zat alles erop en eraan.

16 weken zwanger ben ik nu. Nog even en we zitten alweer op de helft. Het gaat zo vreselijk snel. Ik heb al een echt buikje en de eerste trappeltjes heb ik ook al gevoeld.

Ready for round two!

Omdat het zo snel gaat, is het ook al tijd geworden om na te denken over wat we allemaal nog nodig hebben nu er een tweede aankomt. En hoe het allemaal financieel geregeld moet worden. Een dubbele kinderwagen bijvoorbeeld en is het slim om de autostoel van ons meisje opnieuw te gebruiken en en grotere voor haar te kopen? Nu hebben we nog wel even, maar het gaat sneller dan je denkt, dus een baby uitzetlijstje maken is een must.

Ons meisje is pas 14 maanden als haar broertje of zusje geboren wordt en bevallen is geen licht werk. Er zal dus een oppas stand-by moeten staan rond de uitgerekende datum. Omdat ik natuurlijk niet weet hoe deze bevalling zal zijn, weet ik ook niet of ik weer net zo snel opgeknapt ben als na de eerste bevalling. Een kraamhulp moet dus ook geregeld worden.

Bakerpraatjes

Al is het de tweede keer dat ik nu mama ga worden, de gekke bakerpraatjes die je als zwangere te horen krijgt, blijven me verbazen. Ik hoorde laatst deze: “Als je niet toegeeft aan je cravings, dan wordt je kleine geboren met een uitstekend tongetje.” Nu kan ik daar wel om lachen, vooral als degene die het verteld er heilig van overtuigd is dat het waar is. Ik begrijp echter ook dat al die gekke verhalen en goed gemeende adviezen voor een firsttimer best overweldigend kunnen zijn.

Het enige advies dat ik firtstime moms kan meegeven, is dat je naar je eigen lichaam en intuïtie moet luisteren. Je merkt het gauw genoeg als er echt iets mis is, dat geldt voor zowel je zwangerschap als voor het zorgen van je baby.