REVIEW
moeder-en-dochter-in-safaripark-beekse-bergen

Vorige maand waren wij op zoek naar drie testgezinnen die Safaripark Beekse Bergen gratis wilden bezoeken en beoordelen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Miriam. Zij bezocht Safaripark Beekse Bergen samen met haar partner en dochtertje. Hier lees je hun ervaring.

Logo safaripark beekse bergen

miriam foto

Miriam stelt zich voor

Mijn naam is Miriam. Samen met mijn partner en dochtertje (bijna 2 jaar) bezocht ik Safaripark Beekse Bergen. Op deze pagina lees je onze beoordeling van het park.

Scores Safaripark Beekse Bergen

Miriam beoordeelde Safaripark Beekse Bergen met de volgende scores:

Gemiddelde Score 9,6
Afrika komt gevaarlijk dichtbij 9
Ik zou Safaripark Beekse Bergen aanraden aan familie, vrienden en kennissen 9
Ik ben nieuwsgierig geworden naar een overnachting in Vakantiepark Beekse Bergen 10
Ik kom nogmaals met het hele gezin Safaripark Beekse Bergen bezoeken 10
Wij kunnen ons de hele dag vermaken in Safaripark Beekse Bergen 10

Het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag

Het jonge olifantje vonden wij het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag. Wij hadden natuurlijk al via de media vernomen dat er een olifantje geboren was, maar als je het dan met eigen ogen mag aanschouwen is het geweldig!

Wat wij ook heel bijzonder vonden is de pas twee dagen oude giraffe. Ze waren allemaal rustig aan het eten in het binnenverblijf, terwijl er wel heel veel mensen in het binnenverblijf aanwezig waren.

giraffen

De beste manier om de big five te spotten

Lopend via de zogenaamde wandelsafari heb je de zekerheid dat je de big five gaat zien. Het is echter wel een flinke afstand voor jonge kinderen. Met de auto kun je dit ook mooi doen, zodat ze het beter kunnen volhouden. Alleen die van ons valt altijd in slaap…

Zo ziet een dagje gevaarlijk dichtbij Afrika met het hele gezin eruit

Voor ons begon de dag vroeg, omdat we toch een behoorlijk eind moeten rijden naar Hilvarenbeek.

Om ongeveer 11.00 uur waren we aangekomen. Eenmaal binnen hebben we ons eerst georiënteerd op de plattegrond onder het genot van een kopje koffie. Onze dochter had inmiddels ook al wat honger gekregen en haar hebben we met uitzicht op de apen ook even wat gegeten.

Vervolgens zijn we gelijk gestart met de wandelsafari. Je hebt tijdens deze wandeling het gevoel dat je je echt in de wildernis begeeft. De dieren hebben heel veel ruimte en leven mooi in kuddes bij elkaar.

Halverwege zijn we op de boot gestapt. Dit is ook zeker een aanrader! Je kunt lekker even bijkomen van het wandelen en aangezien het toch behoorlijk regende op dat moment, zaten we mooi droog en konden we alles rustig bekijken.

bootsafari

Daarna zijn we weer verder gewandeld, het laatste stukje van de safari.

Helaas hebben we de nijlpaarden niet kunnen zien, want ze bleven allemaal onder water. Heel af en toe kwamen ze met hun neus boven water, maar daar bleef het bij.

Onze dochter werd al behoorlijk moe, het was inmiddels ook al half 5. Aangezien ze normaal altijd nog slaapt tussen de middag. We zaten nog niet in de auto of ze sliep al.

Diverse educatieve activiteiten bij de wandelroute

We hebben verschillende leuke educatieve activiteiten gezien tijdens de wandelroute. Zo heb je de voederpresentaties. Je ziet dan hoe de dieren eten krijgen. Een ranger vertelt dan heel veel over de dieren en hun eetgewoontes en de dieren komen heel dichtbij! Ondanks dat wij de activiteiten wel gezien hebben, vond onze dochter het nog niet interessant. Ze was zo druk met de dieren bezig dat dit aan haar voorbijgaat.

Wat was jullie favoriete dier tijdens het bezoek en waarom?

De olifant was ons favoriete dier in het park. Dit kwam natuurlijk ook doordat er net een jong olifantje geboren was! Onze dochter was écht onder de indruk van de olifanten.

olifanten in safaripark beekse bergen

Het olifantenverblijf is helemaal nieuw gebouwd in 2015, hoe vonden jullie dit verblijf?

Het nieuwe olifantenverblijf is zeer ruim en mooi opgezet. De olifanten hebben écht heel veel ruimte en je kunt ze van allerlei hoeken bekijken. Hierdoor komt het niet snel voor dat je in de rij moet staan om de olifanten goed te kunnen bekijken.

De voordelen van een jaar lang op safari met een jaarkaart van Safaripark Beekse Bergen

Een jaarkaart van Safaripark Beekse Bergen heeft heel veel voordelen:

  • Je ontvangt 50% korting bij de Libéma attractieparken: Dierenrijk, Viodrome, Klimrijk, Sportiom, ZooParc Overloon en AquaZoo Friesland.
  • Je krijgt korting op diverse attractie- en dierenparken met de bonnen uit het bonnenboekje. Bijvoorbeeld bij de Plopsa-parken, Bobbejaanland en Toverland. Maar je kan ook met korting naar het Archeon, het Natuurmuseum of de grotten van Han.
  • Je hebt flinke korting op uitrijmunten.
  • Je krijgt eenmalig € 2,50 korting op een pluche knuffel bij besteding van minimaal €15,-.
  • Je krijgt eenmalig een gratis kopje koffie of thee. Ook krijg je eenmalig het tweede leeuwenmenu gratis en een gratis portie Churos.
  • Je krijgt eenmalig 50% korting op Bring a Friend bij Safaripark en Speelland. Ook ontvang je € 10,00 korting bij aanschaf van een jaarkaart voor een vriend.

meisje-bij-de-krokodillen

Bekijk ook de beoordeling van: