Blog

Laatst zag ik in het nieuws iets voorbij komen over een vacature voor de zwaarste baan ter wereld. 135+ uren per week, ook 's nachts, zonder pauzes en dat alles voor € 0,- per maand!

Uiteindelijk bleek het een stunt voor Moederdag.

Eerlijk gezegd heb ik een beetje een hekel aan al dat soort commerciële dagen en dus ook de bijbehorende reclames. Maar na het bijbehorende filmpje op YouTube te hebben gekeken, moet ik zeggen dat ik wel een beetje fan ben van degene die deze stunt verzonnen heeft. Leuk gedaan! En de reacties van de verschillende ‘sollicitanten’ hebben me geraakt. Niet zo zeer omdat ik nu zelf een moeder ben, maar omdat het me, net als de ‘sollicitanten’ deed denken aan mijn eigen moeder…

Moederschap

Behalve dat, besefte ik me dat het moederschap mij veranderd heeft.

Het klinkt als een cliché, maar het is 100% waar. Doordat ik niet meer alleen verantwoordelijk ben voor mezelf, ben ik me pas echt bewust geworden van mijn onzekerheden en de valkuilen daarvan. Ik zal niet te hard van stapel lopen, maar voor een aantal van deze onzekerheden is nu echt geen plaats meer. De eerste die ik wil skippen, is de pleaser in mij.

De laatste zes maanden ben ik tot de ontdekking gekomen dat dat me geen leuker mens maakt. Grappig, want dat is juist precies waarom ik een pleaser ben. Ik wil het liefst dat iedereen me leuk en aardig vindt en daarom zeg ik vaak ja terwijl ik eigenlijk nee wil zeggen.

Dit natuurlijk met een hoop stress bij mij tot gevolg. Kortom, tijd om daarmee te stoppen! Want als er 1 ding is wat ik onze dochter mee wil geven, is het dit:

“Je tijd is beperkt, dus verspil je leven niet door het leven van iemand anders te leiden. Laat je niet vangen door dogma – wat leven is met de resultaten van andere mensen hun gedachten. Laat niet het lawaai van de meningen van anderen je eigen innerlijke stem overschreeuwen. En het belangrijkste, heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Ze weten op de een of andere manier wat je echt wilt worden. Al het andere is bijzaak.”
– Steve Jobs

Zo zie je maar, die ‘commerciële’ Moederdag heeft toch meer in me losgemaakt dan ik van tevoren had kunnen bedenken.

Meer over Moederdag op 24Baby

6 stappen voor een onvergetelijke eerste Moederdag
Moederdag cadeau knutselen met baby
Moederdag ideeën voor uitje met baby