Blog
Nesteldrang

Deze week heb ik dus het plan opgevat om te gaan haken. Je weet wel, van die knuffeltjes, omslagdoeken, dat soort dingen. De uitvoering is echter nog niet echt ‘je van het’. Het kostte me ongeveer een uur om de 'losse steek' onder de knie, of duim moet ik eigenlijk zeggen, te krijgen... 

Frozen-knuffels en haakles

Ik ben een behoorlijke dromer en als ik zoiets verzin, dan zie ik al voor me wat ik ga maken en wie ik daar allemaal blij mee kan maken. Zo heb ik via Pinterest al allerlei patronen van de Frozen-personages en andere Disney-figuren opgezocht en bewaard. Maar goed, verder dan één soort steek ben ik dus nog niet en dan duurt het me eigenlijk alweer te lang.

Omdat ik mezelf inmiddels wel een beetje ken, had ik alvast een lesje geregeld bij een vriendin. Met de hoop dat dat de boel een beetje zou versnellen en ik toch op zijn minst volgende week een eerste knuffeltje af zou hebben voor onze dochter. Ik weet het, het klinkt wat fanatiek, maar ik móét iets doen.

Mijn was is bij, gestreken en wel. En als ik ergens een hekel aan heb in het huishouden, dan is dat het wel. Vaker dan twee keer per week mijn badkamer schoonmaken lijkt me ook wat overdreven, en verder valt er gewoon bijna niks meer op te ruimen!

Nesteldrang
Het resultaat na 1 uur 😉

Op en top nesteldrang

Hmmm… ik hoor jullie denken. Nesteldrang? Jazeker! We zijn in verwachting van een zoon, een broertje voor Isis. Super spannend weer en we hebben er ontzettend veel zin in. Tussen het nestelen door geniet ik onwijs van het getrappel in mijn buik, hoe onze dochter uitkijkt naar de komst van haar broer en van ons gezinnetje. Ik vind het één van de tofste dingen die er is: mama zijn en mama worden.

En heel eerlijk: of haken de juiste oplossing is voor mijn uit de hand gelopen nesteldrang weet ik eigenlijk niet. Toen ik vol enthousiasme aan mijn vriendinnen en mijn ouders vertelde over mijn nieuwe ‘hobby’, kreeg ik steeds dezelfde reactie. Eerst een verbaasde of verbijsterde blik, en vervolgens een lachsalvo waar ze in leken te blijven hangen.

Maar… ik geef nog niet op! Ik heb onze dochter een knuffel beloofd, dus die komt er. Kortom, mijn haak-avontuur wordt vervolgd. En de eerste resultaten ga ik met jullie delen.

Denk ik.

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >