Blog
slaapritme baby

Het is half 8 's morgens, maar wat is mama trots deze morgen! Voor het eerst sinds onze meid 's nachts naar haar eigen kamertje is gegaan, heeft ze de hele nacht zonder problemen in haar eigen bedje geslapen.

Bang in het donker

Het blijkt dat ze het gewoon eng vond om alleen in haar bedje te liggen in het donker. Als ik haar na haar voeding in haar bedje legde dan schreeuwde ze moord en brand en greep ze zich helemaal vast in mijn badjas. Eerst dacht ik dat ze niet alleen wilde zijn ’s nachts, met als gevolg dat ik haar afgelopen week om de twee uur mee naar de huiskamer moest nemen en een half uur met haar beneden zat totdat ze weer begon te gapen.

Dat werd na een halve week erg zwaar voor zowel mij als mijn man. We waren de afgelopen dagen dan ook niet erg aardig tegen elkaar door de vermoeidheid.

Ik heb gisteren het nachtlampje maar aan gelaten en haar na de voeding gewoon gelijk in haar bedje gelegd toen ze haar oogjes weer gesloten had. Met mijn hand op haar buikje, waar zij dan haar armpjes omheen sloeg en zelf langzaam verder in slaap viel. Ik ben zo blij dat dit de oplossing blijkt te zijn, want ’s middags ging zij al zonder problemen in haar bedje.

Ook heb ik de stoel maar naast haar bedje gezet, zodat zij mij kan horen terwijl ik mijn boek lees. Dan kan zij wegdromen omdat ze weet dat ik er ben en ze dus nergens bang voor hoeft te zijn.

Slaapritme van mijn baby

Na het nieuwe voedingsritme zit nu ook het slaapritme er goed in. Om 9 uur ‘vraagt’ ze nu zelf om haar nachtpapje. Daarna gaat ze in een lekker warm badje en krijgt ze een massage of gaat ze nog even knuffelen met papa. Om half 10 krijgt ze een verhaaltje en nog even een korte borstvoeding en dan is het slapen geblazen.

Ik vind het fijn dat ze nu uit zichzelf al moe wordt rond half 10. Mijn partner en ik hebben dan doordeweeks nog een half uurtje om even tijd voor elkaar te nemen en samen een kopje thee te drinken voor het slapen gaan.

Ook heb ik dan even de tijd om al het speelgoed en de afwas weg te ruimen. Dat vind ik zo vreselijk fijn. Ik ben namelijk altijd zo gestresst als er nog dingen moeten gebeuren voor ik ga slapen. Ik moet en zal de boel schoon en netjes achterlaten, gewoon omdat er de volgende dag weer van alles en nog wat is dat er gedaan moet worden en ik steek mijn tijd en energie liever in mijn dochter als ze wakker is – en niet in de afwas.

Goodmorning sunshine!

Ze is vanmorgen zo vrolijk. Papa heeft haar net voor het werk uit haar bedje gehaald. Heerlijk zit ze nu naar de Bubble Guppies te kijken. Ze heeft nog niet eens om een voeding gevraagd, want normaal worden we pas om half 10 wakker in mama’s bed, maar vandaag niet. Vandaag is de start van ook een nieuw ochtendritme.

Ik ben ook een stuk vrolijker. Ik voel me uitgerust en heb er vandaag echt zin in. Ik denk zelfs dat ik straks even lekker met haar de stad in ga, en misschien, als het niet te koud is, zelfs wel even naar de speeltuin. Samen schommelen vindt ze zo leuk.

Maar eerst maar even deze blog verzenden en dan is het tijd voor een ontbijt en een gezellige douche samen met mijn kleine lieverd.