Blog
leuk-voor-later-onderzoek hogeschool Leiden

In samenwerking met de gemeente Leiden onderzoekt Hogeschool Leiden wat ouderschap voor ouders betekent, en op welke manier professionals en de samenleving ouders kunnen ondersteunen. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar (aanstaande) moeders en vaders die mee willen werken aan het onderzoek ‘Leuker voor later’.

WIL JIJ MEEDOEN MET HET ONDERZOEK?

Ben jij zwanger, is je partner zwanger of heb je een kind jonger dan 1 jaar? Schrijf je dan hier in of mail naar: leukervoorlater@hsleiden.nl

Leuker voor later

Over de ontwikkeling en behoeften van ouders voor en tijdens het ouderschap is nog weinig informatie bekend. Met het onderzoek Leuker voor later wil Hogeschool Leiden meer inzicht krijgen in de ontwikkeling en het welzijn van ouders. Hoe is voor jou de overgang van partnerschap naar ouderschap? Hoe regel je opvang, wanneer heb je tijd voor jezelf? Wat zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en wat zijn mogelijke struikelblokken?

Met de uitkomsten van het onderzoek wil HS Leiden professionals en studenten (de professionals van de toekomst) beter informeren over de wensen van hedendaagse ouders, bijvoorbeeld over informatievoorziening.

Waarom meedoen met het onderzoek?

Als jij goed in je vel zit, dan gaat het vaak ook beter met je kind. Maar hoe werkt dat dan? En als je even wat minder lekker in je vel zit, hoe kan je dat dan veranderen? Door mee te werken aan het onderzoek:

 • Krijg je persoonlijke tips en informatie over hoe jij de beste ouder wordt;
 • Help je andere ouders;
 • Ontvang je kortingen op mooie foto-albums of canvasfoto’s.
 • Hoe ziet het onderzoek eruit?

  Twee keer per jaar vul je een vragenlijst in over verschillende onderwerpen rondom ouderschap, totdat je kindje 4 jaar. Eerder stoppen kan uiteraard altijd! Woon je in Leiden of omgeving? Dan kan je ook deelnemen aan observaties en/of interviews bij jou thuis.

  Lijkt het jou interessant om mee te doen aan het onderzoek, ben jij of is je partner zwanger of heb je een kind jonger dan 1 jaar? Schrijf je dan hier in of mail naar leukervoorlater@hsleiden.nl

  Meer informatie

  Meer informatie over het onderzoek Leuker voor later vind je hier.