Sponsored Topic
vrolijke-gezonde-baby-met-goed-immuunsysteem

De basis voor het immuunsysteem van je kindje wordt al gelegd als hij nog veilig in je buik zit. Hij krijgt immers alle belangrijke stoffen binnen via jou, dus jouw afweer vormt ook zijn afweer. Na de geboorte duurt het echter nog wel even voordat zijn eigen immuunsysteem op volle sterkte is: meer dan 5 jaar! Voeding is hierbij erg belangrijk. Hoe zit dit precies?

Ontwikkeling van het immuunsysteem

Tijdens de zwangerschap kreeg je baby antistoffen binnen via jou. Maar hij wordt nagenoeg steriel geboren. Na zijn geboorte gaat hij verder met het opbouwen van zijn eigen immuunsysteem. Dat wordt opgebouwd met belangrijke voedingsstoffen, zoals de vitamines A, C en D die het immuunsysteem ondersteunen.

Voeding en het immuunsysteem

Door contact met jou komt je kindje aan beschermende bacteriën, bijvoorbeeld via jouw huid en de melkklieren. Voor de ontwikkeling van het immuunsysteem is voeding heel belangrijk. Borstvoeding is zonder twijfel de beste voeding voor je kindje. Het is altijd afgestemd op de behoefte van je baby, bevat de beste voedingsstoffen en er zitten veel antistoffen en gunstige bacteriën in.

Er kan echter een moment komen dat je overstapt op een combinatie van borst- en flesvoeding of helemaal overgaat op flesvoeding. Bespreek dit altijd eerst met je consultatiebureau of arts. Om een passend soort voeding voor jouw kindje te vinden, is het belangrijk om tijdens het voeden goed naar zijn signalen te kijken. Het consultatiebureau of je arts kan je helpen bij de keuze van flesvoeding voor jouw kleine.

Nutrilon Opvolgmelk: meer dan 100 jaar Nutricia kennis

Als je besluit om over te stappen op flesvoeding, is Nutrilon Opvolgmelk een goede optie. Nutrilon Opvolgmelk is verrijkt met meer dan 100 jaar Nutricia kennis. Zo kan je er altijd op vertrouwen dat de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten zijn meegenomen in de producten van Nutrilon Opvolgmelk.

In 2013 introduceerden ze bijvoorbeeld Nutrilon Opvolgmelk met Pronuta, Nutrilons meest geavanceerde formule ooit. Deze formule bevat bepaalde omega-3-vetzuren die de hersenontwikkeling van je baby ondersteunen en de vitamines A, C en D, die bijdragen aan een goed immuunsysteem.