Blog
Negatieve zwangerschapstest

Niet lang na het schrijven van mijn vorige blog gebeurde er iets waarvan ik al hoopte dat het niet te lang zou duren: mijn lichaam gaf steeds meer seintjes dat er een eisprong aan zat te komen!

In het begin twijfelde ik nog heel erg omdat het nog geen twee weken geleden was dat mijn implanon verwijderd was. Om mijn vermoeden te bevestigen, deed ik een paar ovulatietestjes en deze waren al snel positief! Wat was ik blij, want dit betekende dat mijn lijf alles weer zelf aan het regelen was. Daarnaast ook erg fijn dat ik merk wanneer mijn vruchtbare dagen aangebroken zijn. Ik weet dat heel veel vrouwen hier niets van merken, wat me ontzettend lastig lijkt als je cyclus nog heel onregelmatig is.

En wachten maar….

Tijdens deze dagen hebben vriendlief en ik het uiteraard flink gezellig gemaakt, met in ons achterhoofd de stiekeme gedachte van een positieve test twee weken later. Ik had als doel er niet te veel bij na te denken, omdat het wel heel bijzonder zou zijn als het bij de eerste poging gelijk raak zou zijn. Heb ik me daar even op verkeken!

Bij ieder krampje, steekje, vleugje misselijkheid dacht ik: goh, zou dat wat betekenen? Aangezien ik graag de touwtjes in handen heb, was ik hier al een beetje bang voor. Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, was het mijn doel om er relaxed mee om te gaan. Dat is bij de eerste poging dus al meteen mislukt…

Testdag

Mijn eisprong heeft zo goed als zeker plaatsgevonden op een woensdag, dus ik mocht van mezelf pas op de donderdag twee weken later een test doen als ik nog niet ongesteld zou zijn tegen die tijd. In de tussentijd voelde ik van alles, maar ik weet ook dat je lijf je goed voor de gek kan houden.

Nu, inmiddels ruim 2 weken later, liggen de zwangerschapstesten nog steeds in mijn badkamerkast. Op de dag voordat ik wilde testen, begon mijn menstruatie. De teleurstelling viel reuze mee, hoor, want het was pas de eerste poging. Ik ben allang blij dat mijn menstruatiecyclus weer op gang is gekomen!

Nu wordt het even afwachten hoelang mijn cyclus gaat zijn. We gaan het zien. Ik realiseer me heel goed dat het een bijzondere gebeurtenis is om überhaupt zwanger te raken, dus ik ga niet meer op ieder kwaaltje, krampje letten. Ik neem me voor om vooral te genieten van deze spannende tijd en dingen niet te forceren.

Blogger Renske

Blogger Renske (28) werkt in het onderwijs. Onlangs hakten zij en haar partner de knoop door: ze willen proberen zwanger te worden. Op 24Baby.nl deelt ze de ontwikkelingen en haar ervaringen in deze spannende tijd! Volg Renske iedere twee weken in haar blog op weg naar zwangerschap en moederschap. Lees alle blogs van Renske >