Review
Rambler Daytrack in actie

Oppassen op 4 kleintjes tot 3 jaar oud is fantastisch, maar brengt ook de nodige vervoersproblemen met zich mee. Toen het er nog 3 waren, kon ik prima uit de voeten met de duo-wagen met meerijdplankje. Maar met de komst van nummer 4 leek zelfs een bezoek aan de dichtstbijzijnde speeltuin onmogelijk te worden. Ik ben me gaan oriënteren op verschillende mogelijkheden om toch op pad te kunnen en kwam al gauw op de Rambler Daytrack uit.

Waarom de Rambler Daytrack?

De Rambler Daytrack is de kleinste bolderwagen uit een serie die ook gebruikt wordt in de kinderopvang. In de Rambler Daytrack kunnen maximaal 5 kinderen zitten, dus daarmee was ik gered. Wat me daarnaast vooral aansprak, is dat deze bolderwagen inklapbaar is, zodat ik hem thuis makkelijk weg kan bergen op de dagen dat hij niet gebruikt wordt. Ik was meteen enthousiast en heb de Rambler Daytrack besteld.

Naast de bolderkar heb ik de volgende accessoires besteld:

  • Kinderzitje
  • 4 Gordels
  • Achterframe
  • Voortas

In elkaar zetten

Na ontvangst bleek hij heel makkelijk in elkaar te zetten; dit was een paar minuten werk. Wat lastiger was het vastmaken van de gordels in de bolderwagen. Dat was wel even een gepuzzel.

Kinderzitje

Het kinderzitje dat ik erbij besteld heb, is geschikt voor kindjes vanaf ongeveer 8 maanden, dus voor de eerste tijd moest ik een andere oplossing verzinnen voor de jongste (3 maanden oud). Volgens opgave van de fabrikant zou de baby in een Maxi-Cosi kunnen zitten, maar in de praktijk bleek dat er dan voor de andere kindjes niet heel veel ruimte overbleef.

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om een babyschaal aan te schaffen, welke ik met spanbandjes heb vastgezet en bekleed met de voetenzak van de Maxi-Cosi. De baby ligt nu heel comfortabel. De grote luchtbanden van de Rambler vangen de schokken grotendeels op, zodat zij lekker kan slapen tijdens onze uitstapjes.

Gordels

Bij het eerste tochtje bleek al dat de kinderen van (net) 3, 2 en 1 jaar beslist niet in de gordels wilden. Maar aangezien ze rustig bleven zitten, vond ik dat niet zo’n probleem. Sindsdien heb ik de gordels niet meer gebruikt, zodat ze wat mij betreft niet nodig zijn.

Gezellig in de bolderkar

De kinderen vinden het heel gezellig. Ze zitten lekker, kunnen elkaar aankijken en nemen een boekje of een speeltje mee voor onderweg. En ondanks dat er vier kinderen in de bolderwagen zitten, is er nog genoeg ruimte om spullen mee te nemen, zoals luiers, eten en drinken.

4 kinderen zitten gezellig in de Rambler Daytrack
4 kinderen zitten gezellig in de Rambler Daytrack

Trekken

De wagen loopt heel licht. Je trekt hem achter je aan en dit is ook met één hand prima te doen. Op die manier kan ik zicht houden op de kinderen, terwijl ik loop.

Inklappen Rambler Daytrack

Hoewel het inklappen van de bolderwagen heel makkelijk gaat, is dit in de praktijk bijna niet nodig. De Rambler Daytrack past makkelijk in mijn niet eens zo heel erg brede gang en staat niet in de weg. Alleen wanneer we met de auto op stap gaan, klap ik de bolderwagen in. Hij past makkelijk achter in de auto.

Eindoordeel

Al met al ben ik heel blij met mijn beslissing om de Rambler Daytrack aan te schaffen. Het maakt me mobiel met 4 kindjes en is voor mij het verschil tussen wel of niet naar buiten kunnen op mijn oppasdagen. Ik kan deze bolderwagen dan ook alleen maar aanbevelen!