REVIEW
kleine kindjes en papa in Dierenrijk

Vorige maand waren wij op zoek naar drie testgezinnen die Dierenrijk, dé Familiedierentuin gratis wilden bezoeken en beoordelen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Rianne. Zij bezocht Dierenrijk samen met haar man en vier kinderen (+ 1 in de buik). Hier lees je hun ervaring.

Logo-Dierenrijk-300x145

Rianne stelt zich voor

Mijn naam is Rianne. Samen met mijn man, twee zoontjes (6 en 8 jaar) en peutertweeling (2 jaar) bezocht ik Dierenrijk, dé Familiedierentuin. Op deze pagina lees je onze beoordeling van het park.

Scores Dierenrijk, dé Familiedierentuin

Bianca beoordeelde Dierenrijk met de volgende scores:

Gemiddelde Score 9
Je komt samen met je familie verrassend dichtbij de dieren 9
Ik zou Dierenrijk aanraden aan andere families 10
Bij de horecavoorzieningen was voor ieder familielid wat lekkers te vinden 8
De hele familie zou Dierenrijk nogmaals willen bezoeken 8
De route in het park is voor ieder familielid duidelijk aangegeven 10

De meest bijzondere beleving van onze dag samen in Dierenrijk

Wij vonden de Voer de Tour érg leuk om mee te maken. Vooral omdat alle kinderen er echt een rol bij speelden. Ze mochten zelf de voerkar trekken, kregen steeds uitleg over het voeren en mochten vervolgens zelf de dieren voeren. Super leuk voor ze!

dieren voeren met de voederkar
De Toer de Voer

Van deze dierenshow hebben wij allemaal het meest genoten in Dierenrijk

Voer de Tour vonden we een hele leuke activiteit, maar ook de Olifantenshow. Bij de olifanten was het voor de kinderen heel leuk om ze van zo dichtbij mee te maken, maar het was ook leerzaam wat ze daar zien en horen.

De app van Dierenrijk

We hebben zelf geen gebruik kunnen maken van de app. Het was behoorlijk regenachtig op de dag dat wij de dierentuin bezochten. Dan heb je de handen vol aan 4 kinderen, een plattegrond en alles wat je ziet en meemaakt.

Olifanten bekijken in Dierenrijk
“Bij de olifanten was het voor de kinderen heel leuk om ze van zo dichtbij mee te maken.”

Zo vermaakt de hele familie zich de hele dag in Dierenrijk

We hebben allemaal heel erg genoten. De dierentuin was ruim en gezellig opgezet, met veel groen en leuke dieren.

Voor alle kinderen was bij slecht weer de binnenspeeltuin leuk. Ik zou alleen zelf de kinderhoek (voor peutertjes) het liefst achterin de zaal hebben gezien in plaats van naast de ingang, aangezien ze dan minder vlug weg kunnen lopen. Daarnaast was er voor hen in verhouding tot de grotere kinderen erg weinig speelgoed. Toch heeft onze tweeling van 2 zich er heus wel vermaakt.

Voor onze zoons van 6 en 8 was het binnen wel heel leuk. Ze hebben heerlijk kunnen ravotten met elkaar! De gelegenheid om te zitten (voor volwassenen) was met slecht weer wel heel minimaal, het zat er stampvol. Daarnaast moest je voor een toilet de speeltuin uit, terug naar het hoofdgebouw. Dat vonden we echt een minpunt. Je verliest dan veel sneller de controle over de spelende kinderen dan wanneer je een toilethokje in het speelgebouw zelf had.

aapje op nek vader
Ook de jonge kindjes komen dicht bij de dieren.

Door alle buitenactiviteiten (ieder uur) en de toegankelijkheid van de dieren, was het voor jong én oud heel erg leuk! Onze jonge kinderen konden alles heel goed zien, ook echt vanuit de kinderwagen, ideaal!! De looppaden waren ruim, er waren veel activiteiten en het was interessant voor de kinderen.

Door slechte weer werd ons door een parkmedewerker heel spontaan aangeboden dat we ons binnen in de serre mochten komen opwarmen/drogen als we dat nodig hadden. Toch fijn om te horen! Vriendelijk personeel!

De voordelen van een jaarkaart van Dierenrijk

Voor de kleine kinderen vinden we ’t leuk als ze de kleine dieren kunnen zien groter worden. Daarnaast ontwikkelen ze zelf zó hard als peutertje, dat ze ook steeds weer andere dingen in zich op kunnen nemen. Dat is over een jaar weer heel anders dan nu.

gezin bekijkt beren in Dierenrijk

Onze 6 jarige zoon zag de kaalkopibis broeden en is zeker geïnteresseerd om later terug te zien wat daarvan is geworden.

Voor onze 8 jarige zoon zouden we het willen herhalen zodat hij met de App nog een keer het park zou kunnen bekijken. Dat geeft net weer een extraatje wat we nu niet hebben kunnen doen.

Natuurlijk ravotten de jongens ook nog wel graag een keer in de binnenspeeltuin. Door het regenweer wat we nu hadden getroffen, konden we geen gebruik maken van de vele kleine buiten speeltuintjes. Dit hadden ze wel heel graag gewild! Een keer herhalen bij mooi weer zou ook zeker de moeite waard zijn.

Twee jongetjes voeren vogels in Dierenrijk
“Het parkpersoneel kan heel erg goed omgaan met kinderen.”

Voor onszelf was het vooral leuk om te zien dat het parkpersoneel heel goed om kon gaan met jonge kinderen. De aandacht, taalgebruik, het betrekken van de kinderen bij de shows e.d. heeft ons enorm verrast. Alleen daardoor al genoten we zelf ook volop!

Genieten de kinderen, dan is ’t voor de ouders ook vanzelf genieten!

Bekijk ook de beoordeling van: