Review
Zoontje Dex pakt de HelloFresh-box uit

Vorige maand waren wij op zoek naar twee leuke testmoeders die HelloFresh wilden uitproberen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Sabine. Zij ontving van HelloFresh een box vol verse ingrediënten voor 3 gezonde maaltijden. Iedere dag hield Sabine een dagboek bij over de bereiding én smaak van de maaltijden.

Probeer de HelloFresh Familybox zelf!

Gratis HelloFresh-schortDe HelloFresh Familybox zelf proberen? Met de kortingscode 24BABYFAM ontvang je maar liefst €22,50 korting op je eerst bestelling en krijg je ook nog eens gratis een hip kookschort met je eigen naam!

Foto van Sabine en Dex

Sabine stelt zich voor

Mijn naam is Sabine en ik ben moeder van Dex. Samen met mijn vriend Danny en mijn zoontje Dex testte ik drie dagen de HelloFresh Familybox. Op deze pagina lees je wat ik van HelloFresh vond.

De box uitpakken: wat een verrassing

De box is in huis, het uitpakken kan beginnen! Wat leuk dit. Ik was erg benieuwd, net als mijn zoontje Dex die de box alvast uitpakte.

Ik vond het echt een verrassing: wat zou er allemaal in zitten, zitten alle ingrediënten erin, wat eten we de komende drie dagen en zullen we het allemaal lekker vinden? Tot mijn verbazing zat echt álles erin: van twee teentjes knoflook tot zakjes sojasaus, geweldig! De inhoud ziet er veelbelovend uit…

Menu dag 01: roze zalm met kokos en groene groenten (cijfer: 8)

De eerste dag stond er zalm op het menu. O nee… Ik ben geen kritische eter, maar zalm is mijn minst favoriete vissoort. Uiteraard liet ik mezelf niet kennen en ben druk aan de slag gegaan met de bereiding.

Dex smult van de maaltijd van HelloFresh
Links: bereiding van de zalm. Rechts: Dex smult van de maaltijd

Wat een fijne beschrijving! Dit kan gewoon niet misgaan. Alleen toen ik de kokosmelk wilde gebruiken, merkte ik dat het hard was. Ik las in beschrijving dat je het goed moet schudden, dus danste ik flink de samba met de kokosmelk, maar helaas… Gelukkig had deze Indo nog een blikje kokosmelk in de koelkast staan.

Wat rook het heerlijk en ik moet eerlijk zeggen: de zalm was best te doen, ondanks dat ik er niet van houd! Ons zoontje Dex heeft zijn hele zalmmoot opgegeten. Heerlijk vond hij het. En mijn vriend Danny is gek op zalm en vond het gerecht ook heerlijk. Danny gaf het gerecht een 8, en Dex en ik zijn het daar mee eens.

Menu dag 2: gyros met aardappeltjes en koolrabi (cijfer: 8)

Bereiding van de maaltijd
Sabine: “Het eten was perfect en we hebben hier heerlijk van gesmuld.”
Oh wat spannend: gebakken aardappeltjes met kipgyros en koolraap op het menu. Ik heb nog nooit koolraap gegeten, maar het was heerlijk! Weer was het recept erg goed beschreven, dus gemakkelijk te volgen. Er moest wel weer veel gesneden worden, maar toen het eenmaal in pan zat en die heerlijke geuren vrijkwamen…

Het eten was perfect en we hebben hier heerlijk van gesmuld. Vooral die vervanging van mayonaise, Labne, heeft het hier goed gedaan en dit ga ik zeker in huis halen. Een gezond en lekker alternatief voor mayo, scheelt weer wat calorieën. Ook Dex heeft ervan gesmuld, vooral van de koolraap die hier dus zeker vaker op tafel zal verschijnen. Ook dit gerecht verdient weer een 8.

Menu dag 3: Jamie’s salsa spaghetti (cijfer: 6)

Het laatste recept: spaghetti. Mjammie, zijn we dol op! Normaal gebruik ik bij spaghetti andere ingrediënten, dus we waren erg benieuwd.


Ik begon eerst met het snijden van de tomaatjes, olijven, knoflook. Hier zit dan ook weer het meeste tijd in. Maar dat het wat langer duurt, maakt me niet veel uit. Het is zo veel gezonder en beter dan tomaten uit een blikje of pakje.

De rest van het gerecht was erg makkelijk: alleen maar de spaghetti koken, alles mengen en smullen maar. Althans dat dachten we… Dit gerecht viel iets minder in de smaak bij mijn kleine man. Iets te veel knoflook (oeps) en ook olijven zijn geen favoriet.

Voor de volgende keer denk ik dat ik beter zelf kan inschatten wat ik bijvoorbeeld los serveer. Wel ziet het eindresultaat er prachtig uit. Dit gerecht krijgt van ons een 6.

Eindoordeel

Het testen was een feestje en het doel, inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten en ingrediënten, is behaald! Voorheen twijfelde ik om de box aan te schaffen, simpelweg omdat ik geen goed beeld had wat ik precies kon verwachten. En ik vond het iets te prijzig om uit te proberen. Het testen kwam daarom perfect uit en ik ga de box zeker nog eens bestellen!

De voor- en nadelen van HelloFresh

De belangrijkste plus- en minpunten volgens Sabine:

Voordelen Nadelen
+
Inspiratie opdoen en nieuwe ingrediënten ontdekken
Veel snijwerk, waardoor het bereiden langer duurt
+
Een fijne, duidelijke beschrijving van het recept
Iets te prijzig om zomaar uit te proberen
+
Veel gezonder dan uit een pakje of blikje
Liever voor meer dagen, zodat je helemaal geen boodschappen meer hoeft te doen
+
De meeste maaltijden zijn erg lekker
Niet alle maaltijden bevielen binnen ons gezin

Lees hier de review van Dorien, die ook de Familybox van HelloFresh testte.