Blog

Louise schrijft over haar kinderwens als single. In het eerste deel ‘Een slimme meid begint op tijd’ beseft ze dat ze ook zonder partner een kind wil. In het vorige deel 'De eerste zwangerschapstest' blijkt ze niet zwanger te zijn na de eerste inseminatiepoging.

De dagen gaan voorbij en langzaam komt de nieuwe ovulatie en daarmee de tweede inseminatiepoging in zicht. Vanaf dag acht na mijn eerste ongesteldheidsdag, ga ik weer iedere ochtend meten of ik ovuleer. Ik moet weer plassen over een ovulatietest, als ik een eisprong heb staat er een smiley in het beeldschermpje en anders een rondje. Iedere ochtend zie ik een mooi rondje, maar de opgewekte smiley blijft helaas uit. Ok, nog even geduld. Het zal morgen wel lukken.

De volgende ochtend staart er ook geen lachend mannetje naar me. De onrust en al mijn ongeduld vieren hoogtij. Ik ben bang dat ik iets fout heb gedaan. Ik zou allang weer moeten ovuleren. Ik bel de mannen met enige paniek op en stel voor om gewoon zelf, zonder tussenkomst van de kliniek, de stoute schoenen aan te trekken en een poging te wagen. Ik moet de ovulatie gewoon gemist hebben. Misschien komt het omdat ik niet elke dag op dezelfde tijd heb gemeten. Dat heb ik weer. Waarom ben ik soms toch zo slordig?

Even een inseminatiepoging

De mannen halen overdag bij de apotheek een plastic bakje en een spuitje. Ik maak me ondertussen op voor een schaatsles samen met een vriendin. Ik vertel haar nonchalant dat ik haar na de les niet terug kan brengen met de auto, omdat ik “even een inseminatiepoging ga doen”. Hihi, heerlijk om dat zo tussen neus en lippen te zeggen. Ze moet er ook wel om lachen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na de schaatsles kom ik bij de mannen thuis aan. We drinken even een kopje thee en zetten een leuk muziekje aan. Ik word gevraagd even een blokje om te lopen en als ik terug ben, krijg ik een gevuld spuitje in mijn hand. Ik sluit me op in de badkamer en spuit het in. Vreemd dat je op zo’n moment niet kunt bevatten wat je aan het doen bent.

Gezellig met de mannen

Na 10 minuten kom ik de badkamer uit en babbelen we nog even enthousiast na met z’n drieën. Het is erg gezellig. Toch een stuk gezelliger dan in de kliniek.

Tevreden en een beetje beduusd loop ik rond middernacht naar mijn eigen huisje met mijn schaatsen over mijn schouder hangend.