Advertorial
Baby met friese jongensnamen

Motoriek (grove en fijne motoriek) speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van baby's en kinderen. Door te spelen en bewegen wordt de ontwikkeling gestimuleerd en zo leren kinderen spelenderwijs zichzelf, anderen en de omgeving kennen.

Een goede motoriek komt niet vanzelf en is een geleidelijk proces dat een aantal jaren in beslag neemt. In het schema hieronder zijn mijlpalen in de motorische ontwikkeling te zien.

Mijlpalen in de motorische ontwikkeling (Shirley, 1993)
Mijlpalen in de motorische ontwikkeling (Shirley, 1993)

Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend dat de motorische ontwikkeling goed verloopt. Het wordt geschat dat er bij ongeveer 5 tot 15% van de kinderen sprake is van een motorische achterstand. Dit wordt bijvoorbeeld duidelijk wanneer het kind een houterige motoriek heeft, onhandig is en veel valt, zich stoot of dingen omstoot. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Interactief speelgoed

Gelukkig is er allerlei speelgoed ontwikkeld om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motoriek. Denk bijvoorbeeld aan het speelgoed van Little Tikes. Little Tikes heeft speelgoed ontwikkeld waarmee kinderen spelenderwijs de wereld om hen heen kunnen ontdekken. Hiermee wordt de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek gestimuleerd.

Hieronder zie je drie kinderen spelen in het speelcentrum van Little Tikes met onder andere een spiegel, leerklok en beweegbare dieren. Ook mooi meegenomen: het speelcentrum is makkelijk in elkaar te zetten, te veranderen en op te bergen. Dit speelcentrum is verkrijgbaar bij Bart Smit, Toys XL en Bol.com voor €89,99. Claim nu €10 korting op de Little Tikes Activiteitentuin!

Drie kinderen spelen in het speelcentrum van Little Tikes
Spelen helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun motoriek.

Little Tikes heeft nog veel meer interactief speelgoed, zoals een keukentje met een echte kraan of de Touch ’n Go Racers voor echte race-auto liefhebbers. Ondersteun nu ook jouw kindje in zijn of haar ontwikkeling en kijk voor een leuk speelcentrum ook eens op de Facebookpagina van Little Tikes. Op de Facebookpagina vind je een actie voor €10,- korting bij Toys XL!

Bekijk hier een video van het speelcentrum in actie: