Blog
ik word vader

Daar sta je dan, in de derde week van je huwelijksreis, op een station in Bangkok. Je vrouw hangt over de reling van de misselijkheid. Ik wist gelijk wat er aan de hand was. Een vrouweninstinct is sterk, maar dit keer was ook mijn instinct juist...

Mijn vrouw dacht dat ze misschien iets verkeerds had gegeten of dat ze ongesteld moest worden. Of waren het toch de uitlaatgassen die haar misselijk maakten?

Zwangerschapstest

We gingen meteen naar de dichtstbijzijnde ‘pharmacy’ om een zwangerschapstest te halen. Ik wist allang dat ze zwanger was, maar mijn vrouw hield alle opties nog open.

In het hotel aangekomen deed ze de test. Die was natuurlijk positief. Ik was blij, bang, geschrokken, enthousiast, in shock, dankbaar… Alles tegelijk! We wilden na onze huwelijksreis proberen om kinderen te krijgen, maar voordat we het konden proberen, was mijn vrouw al zwanger. Wat een wonder!

De achtbaan van een vader-to-be

De laatste dagen van onze huwelijksreis heb ik veelvuldig een traantje gelaten. Zal ik wel een goede vader zijn? Kunnen we het financieel aan; die Pampers kosten nogal wat! Is ons huis groot genoeg? Hoe gaat dat met ons werk?

In onze panorama-bruidssuite schoten deze gedachten door mijn hoofd, terwijl ik naar de fantastische skyline van Bangkok zat te kijken. Het had zo in een filmscène gekund.

Enkele dagen later waren we weer thuis in Nederland. En dan begint het hele circus. Voor de zekerheid nog een test. Daarna naar de verloskundige. Je oriënteren op de markt.

Welke kamer wordt de kinderkamer? Wat wordt het thema? Wat moet je allemaal kopen/regelen? Hoe ga je het vertellen? Wanneer ga je het vertellen? Willen we weten wat het wordt (jongen/meisje)?

“Ik word een Pater Familias”

Voor een aanstaande vader is dit een hele happening. Je vrouw zit nog even in de wolken en is daarnaast best vaak misselijk. Dus zij zit met haar hoofd ergens anders…

Opeens besefte ik me dat ik een ‘Pater Familias’ word. Ooit sta ik aan het hoofd van een grote familie en dit hier is de eerste stap!

Dag pokeravond, hallo kruikje

Het leven verandert drastisch. Niet meer zomaar dat pokeravondje bij vrienden, maar liever een kruikje voor je vrouw maken. Dat festival in de zomer sla je over en je zit in plaats daarvan samen op de bank naar bevallingsprogramma’s op TLC te kijken. Die actiefilm op vrijdagavond laat sla je over, omdat je in bed ‘Oei, ik groei!’ ligt te lezen.

ik word vader

Zodra je hoort dat je voor de eerste keer vader wordt, komt er veel op je af. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat moet je allemaal regelen?

Wegwijs worden

Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar tegenwoordig. Op de website van 24baby.nl heb ik bijvoorbeeld veel informatie gevonden waar ik iets aan had. Daarnaast zijn er ook diverse boeken die je wegwijs maken. Neem bovendien alle raad en daad aan van vrienden en familie die al kinderen hebben. Dat zijn immers ervaringsdeskundigen!

Papablogger Dinesh

Blogger Dinesh, vader van dochter Zaara en blogger onder de naam Blurry Blogger. Voor 24Baby schrijft hij over het reilen en zeilen van zijn vaderschap, vanaf het moment dat hij hoorde dat hij vader werd. Met hier en daar natuurlijk praktische tips voor (aanstaande) vaders.