Blog
Baby met friese jongensnamen

Het eerste wat ik zo ongeveer zei na de bevalling van onze dochter was: "Onze vakantie naar Duitsland gaat door!"

Deze vakantie, met onze vrienden, was al maanden geleden geboekt. Toen wisten we nog niet dat we tegen die tijd al papa en mama zouden zijn. Aan het begin van de zwangerschap maakte ik me dan ook best een beetje zorgen over deze vakantie… Waren we dan al wel klaar voor onze eerste vakantie met een klein baby’tje! Ik wist het nog zo net niet… Of stelde ik me aan en kon dat makkelijk? Die verdomde hormonen ook de hele tijd.

Gelukkig bleek al deze stress voor niets. Zo’n 2 minuten na de bevalling verkondigde ik al dat we zouden gaan en zag ik opeens geen enkel probleem meer!

Maar toen kwam het volgende obstakel…

Pasfoto’s maken

Aangezien we toch over de grens gingen, was een eigen paspoort of een identiteitskaart voor onze dochter een vereiste. Ge-wel-dig! Al eens geprobeerd pasfoto’s te maken van een baby van amper 5 weken?

Alles werd uit de kast getrokken om haar de juiste richting op te laten kijken, terwijl paps in een ingewikkelde pose onze dochter vasthield en probeerde om zelf maar niet op de foto te komen. De tl-verlichting in de fotozaak was een stuk interessanter dan de fotograaf, dus pas een kwartier later waren de pasfoto’s redelijk acceptabel voor een reisdocument. Op naar het gemeentehuis!

Schat we moeten een station kopen!

Nu nog inpakken en dan kon onze eerste vakantie als gezin beginnen. Mijn vriend voorzag al wat problemen gezien de hoeveelheid bagage die ik altijd mee neem. Met nog een vrouw in het gezin nam hij het zekere voor het onzekere en regelde een dakkoffer. Probleem opgelost zou je denken.

Een dakkoffer, kofferbak, hoedenplank en een gedeelte van de achterbank voor al onze spullen… Elk gesprek over het feit dat er een station zou moeten komen, kapte ik dan ook geduldig en zelfverzekerd af.

Totdat ik instapte… Met mijn voeten in een volle boodschappentas, knieën tegen het dashboard en een luiertas op schoot kon onze reis beginnen… Ik ben bang dat ik mijn vriend gelijk moet gaan geven!