Blog
Babyvoetjes op de voeten van zijn moeder

Ongelooflijk. 8 maanden, zomaar voorbij gevlogen. Het zwanger zijn van deze kleine druktemaker, de bevalling, mijn verlof en mijn eerste werkdag. Het lijkt allemaal nog maar zo kort geleden.

Het getrappel in mijn buik, de ritmische kort op elkaar volgende bewegingen als hij ’s avonds de hik had, 3 keer per nacht naar het toilet (als het niet meer was). Het gevoel dat de bevalling niet lang meer op zich liet wachten en heel snel daarna dat prachtige kleine mannetje in onze armen. De kennismaking van onze dochter met haar kleine broertje. Onze geweldige kraamhulp, beschuit met muisjes en de gebroken nachten. En niet te vergeten de eerste werkdag zonder kolfruimte

Allemaal alsof het gisteren was.

Tegelijkertijd is ons kleine mannetje niet meer weg te denken. Zijn brede grijns en zijn grote donkere ondeugende pretogen. Regelmatig liggen we met z’n allen in een deuk. Hij lacht vaak het hardste van ons allemaal.

Entertainer

Een kleine entertainer in de dop is het. Zoals hij tijdens het avondeten in zijn stoel aan het hoofd van de tafel met een grote grijns zijn zus, zijn vader en mij stuk voor stuk inpakt en voor de gek houdt. Elke keer weer met een ander geluidje op een andere frequentie of steeds met een andere nieuw uitgevonden beweging. Vooral het fanatieke nee-schudden dat hij op precies het juiste moment lijkt te doen, heeft standaard de slappe lach bij ons tot gevolg.

Ritueeltjes

Als gezin hebben we natuurlijk inmiddels zo onze ritueeltjes en favoriet bij ons alle vier is ons dag-afsluitende dans- en zinguurtje. Na het eten en voor het slapen gaan even ontspannen en quality-time door lekker gek te doen met zijn allen.

Onze dochter van vier zingt dan de complete tekst van onze gezinsfavoriet Can’t stop the feeling van Justin Timberlake mee, terwijl onze eigen Justin met zijn acht maanden al aardige dansmoves heeft. Zodra het nummer is afgelopen, schreeuwt en brabbelt hij met een verontwaardigde blik in de richting van de televisie. Net zolang tot het volgende nummer, en bij voorkeur hetzelfde nummer, weer begint.

Verliefd

Ja, ik ben verliefd op onze kinderen. Heel erg verliefd. Als ik aan het werk ben, kijk ik met een grote glimlach naar de filmpjes die manlief of opa en oma me toesturen. Er is geen minuut dat ik niet aan ze denk. Zodra m’n werkdag erop zit, weet ik niet hoe snel ik bij mijn auto moet komen. Op weg naar huis. Naar ons geluk!

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >