Blog
Twee vriendinnetjes zitten samen in een auto

Enige tijd geleden schreef ik in m’n blog over de ‘verplichte’ vriendschap tussen de dochter van mijn vriendinnetje en mijn dochter… Onze meiden dachten totaal anders over deze prille vriendschap.

Maar inmiddels een klein jaartje verder lijkt het tij gekeerd. Onze meiden communiceren met elkaar. Niet meer op standje gillen, maar op standje uitbundig…

Overweldigende mama’s

Wij mama’s zijn al zolang we elkaar kennen, als we samen zijn, nogal overweldigend voor alle andere aanwezigen binnen een straal van een kilometer. Dat maakt dat onze meiden altijd eventjes moeten wennen aan al die drukte. Maar ondanks dat, ‘spelen’ onze meiden inmiddels ‘samen’ zoals kinderen van anderhalf dat kunnen.

Onderonsje

Tijdens het avondeten spraken mijn vriendin en ik honderduit. Mijn vriend was ook aanwezig, maar er was echt geen speld tussen te krijgen. Onze meiden, inmiddels gewend aan dat gekwebbel pakten hun eigen momentje.

Uit het niets draaide de dochter van m’n vriendin zich om naar de mijne, hief haar beker en zei: “Proost.” Mijn dochter aarzelde geen moment, hief ook haar beker en ze klonken hun plastic bekers. Daarna draaiden zij zich beiden terug naar hun bord om onverstoorbaar verder te eten.

Wij waren er stil van… Onbetaalbaar moment! (voor alle aanwezigen haha)