Blog

Mijn lieve prinsesje is nu bijna 5 maanden oud en ze kan al zo vreselijk veel en het gaat zo vreselijk snel. Ze kan al rollen en bijna zelfstandig rechtop zitten en is in alles geïnteresseerd.

Over op vaste voeding

Een van de grote ontwikkelingen op het moment is het wennen aan vaste voeding. Ze krijgt op het moment ’s middags een fruithapje of een geprakte banaan en ’s avonds voor het slapen gaan speciale babypap. Ze vindt het erg lekker en ze poept nu zelf af en toe al echte drolletjes. Dat is iets wat ik eigenlijk wel grappig vind.

Gelukkig is ze nu op een punt dat ze zonder de borst op schoot in slaap valt en dat vind ik erg fijn, aangezien ik haar langzaam van de borstvoeding af wil wennen in de komende 3 maanden. Ik wil namelijk mijn lichaam na de zwangerschap en de afgelopen 5 maanden ook wel weer eens terug voor mezelf. Plus daarbij komt dat ze nu flink groot begint te worden en erg sterk dus erg comfortabel is het niet meer zo.

Slapen in haar eigen bed

Dat is het volgende punt op de agenda dat ik erin wil hebben. Momenteel slaapt ze bij ons op de kamer en 8 van de 10 nachten bij mij in bed, in mijn armen omdat ze na de voeding van 3 uur niet meer haar eigen bedje in wil. Waarom dat zo is weet ik niet. Ik ben dan zelf ook te moe om het “je moet in je eigen bed slapen”-gevecht aan te gaan en hop, ze ligt weer bij mama.

Ik vind het op zich niet heel erg maar mijn partner is er iets minder blij mee, aangezien ze hem ’s nachts vaak schopt. Gisteren heb ik haar grote meisjesbed in elkaar gezet en vanmiddag zal ze daar voor het eerst een dutje in gaan doen. Ik ben benieuwd hoe ze het vindt, want ze heeft in ieder geval meer ruimte.

Spelen en lachen

Ze rolt van buik naar rug en andersom en alle poppen en rammelaars moeten in de mond. Ze heeft van haar oom en tante voor kerst een loopstoel gehad en ze is er gek op. Ze kan net met haar teentje op de grond en samen heen en weer rijden vind ze prachtig . Ze schatert het dan ook vaak uit.

Ze lacht heel veel. Zodra ze ’s ochtends haar ogen open doet en ik goedemorgen tegen haar zeg is het eerste dat ze doet lachen en kieren van plezier. Als ze op haar rug op het bed ligt dan “rug-kruipt” ze van de ene naar de andere kant. Dat ziet er zo grappig uit.

Wat ik erg fijn vind is dat ze ineens een stuk zelfstandiger is en zichzelf nu echt kan bezig houden en echt haar speeltjes onderzoekt. Misschien erg slecht volgens sommige ouders, maar als ik een Disney film voor haar aanzet dan kijkt ze hem helemaal af zonder een kik te geven. Het enige geluid dat je dan hoort is het gebrabbel tegen Teigetje en Pooh op het scherm en dat is best lief om naar te kijken. Af en toe kan het geen kwaad, een beetje tv dat geschikt is voor zulke kleintjes.

Mama 5 maanden

Ik zelf ben best oké. Natuurlijk ben ik vaak moe en daardoor erg chagrijnig tegen mijn partner. Daar voel ik me dan echt een trut door want hij doet ook zijn best met zijn fulltime baan. Maar ach ja, het hoort er bij en over het algemeen is het op het moment erg relaxed en gezellig in huis.

Ik merk wel dat ik het af en toe echt nodig heb om even het huis uit te gaan en alleen de eendjes te gaan voeren omdat ik dan even een andere omgeving heb. Ik heb niet heel veel vriendinnen hier in Ierland en niemand met kleine kinderen, dus het is vaak lastig om even iemand te vinden die begrijpt wat je bedoelt als je een rot dag hebt als mama zijnde. Maar hey, niets aan de hand, want ik heb een super lieve man die er voor me is.