Blog
Baby met friese jongensnamen

Iets waar niemand over na wil denken en waarvan we allemaal hopen dat het nooit werkelijkheid wordt. Maar stel dat… Wie zorgt er dan voor ons kleine meisje?

Deze vraag hield me behoorlijk bezig tijdens mijn zwangerschap. Nog voordat onze dochter er was, legden wij bij de notaris vast dat mijn broer en zijn vrouw (die ik voor het gemak en omdat het zo voelt, meestal mijn zus noem) de voogdij over ons kleine meisje zouden krijgen, mocht ons beiden iets overkomen. Het kostte een paar centen maar niks is zo kostbaar als je kind. Toch?

Nou zag ik laatst een artikel op internet hoe je dit nog makkelijker kan regelen, en een stukje goedkoper dan een testament. Dat wilde ik jullie niet onthouden. Luiers en babyvoeding kosten tenslotte genoeg!

Voogdij vastleggen

De voogdij vastleggen in het gezagsregister van de rechtbank doe je via de site van de rechtbank (ga naar het digitale loket) of door het invullen van een uitgeprint formulier. Je hebt alleen een afschrift nodig van de geboorteakte en een kopie van de legitimatiebewijzen van beiden ouders. Een kind kan de was doen.