Blog
Baby met friese jongensnamen

Na de de eerste Koningsdag staat met 5 mei de volgende feestdag alweer op de agenda. Op veel plaatsen wordt Bevrijdingsdag onder andere gevierd met een rommelmarkt. De vrijmarkten op 5 mei zijn traditioneel de ideale plek om babyspullen te kopen en verkopen.

Op een vrijmarkt mag iedereen zijn (voornamelijk tweedehands) spullen verkopen. De prijzen zijn relatief laag en de sfeer is gemoedelijk. Tijdens de vrijmarkten op 5 mei verkopen veel kinderen hun oude spullen, dit maakt deze markten ideaal als je op zoek bent naar babyspullen.

Babyspullen kopen tijdens 5 mei

Ben jij in verwachting of heb je net een baby gekregen, dan kan je op de vrijmarkt op koopjesjacht! De kosten van een baby zijn hoog en nieuwe babyspullen zijn doorgaans niet goedkoop. En dat terwijl deze vaak maar kortstondig worden gebruikt. Waarom een stuk speelgoed kopen voor € 30 als je het ook voor 50 cent kan kopen?

De vrijmarkten op 5 mei zijn de ideale plek voor koopjes. Babykleertjes van de duurste merken gaan voor een euro van de hand, terwijl ze amper gedragen zijn. Een buggy voor de oppas-oma is € 2,50 in plaats van € 50 en een ongebruikte flessenwarmer in de originele verpakking is € 1,50. Reken maar uit wat je bespaart. Dat geld is snel verdiend, terwijl de spullen na een wasje of schoonmaakbeurt zo goed als nieuw zijn en je baby het verschil toch niet ziet.

Babyspullen verkopen op vrijmarkten 5 mei

Je houdt van je kinderen, maar wat zorgen ze voor een zooi in je huis! Naar een groot deel van het speelgoed wordt niet meer omgekeken en veel spullen zijn overbodig geworden. Gewoon weggooien is echter ook zonde. Pak een kleed en gooi alles in de uitverkoop op 5 mei!

Samen met je kinderen hun oude spullen verkopen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor hen. Ze leren de waarde van geld kennen, terwijl ze ook nog een leuk zakcentje verdienen. Daarnaast is het fijn dat hun oude spullen nu weer anderen blij maken en niet verdwijnen in de vuilnisbak.