Blog
Baby met friese jongensnamen

Bijna twee maanden ben ik nu moeder. Onze kleine meid doet het super goed en groeit als kool. Ik voel mij weer helemaal mezelf en ik begin er langzaam aan te denken of ik wel of niet weer aan het werk wil gaan.

Wel werken

Ik denk dat iedere moeder het dilemma wel of niet weer gaan werken wel kent. Natuurlijk blijf je het liefst bij je kleintje, maar wil je ook zelf weer wat ondernemen.

Voor alleenstaande moeders of moeders die voor het hoofdinkomen zorgden voor hun zwangerschap is de keus misschien wel wat makkelijker. Ik heb sinds ik uit Nederland ben vertrokken niet meer gewerkt. Ik ben natuurlijk wel hard opzoek geweest, maar de plotselinge zwangerschap heeft dat stop gezet.

Ik heb altijd gewerkt en moet zeggen dat ik het stiekem ook wel mis. Ik vond het als werkende moeder altijd gezellig met mijn collega’s en klanten. Ik heb vooral horeca- en retailwerk gedaan en dat is altijd super goed bevallen. Ook al zegt mijn partner dat hij het niet erg vind dat ik thuis blijf , ik vind het niet eerlijk omdat ik niets mankeer en ook financieel aan het gezin wil bijdragen. We willen trouwen, op vakantie, enzovoorts, en dat kost genoeg.

Gelukkig zijn er goede regelingen in de wet die ervoor zorgen dat ik gewoon borstmelk kan blijven geven als ik wel weer op korte termijn wil gaan werken. Ook kan ik er natuurlijk voor kiezen om deeltijd werk te gaan doen en te werken op de dagen dat mijn partner vrij is, zodat hij op ons meisje kan passen. Helaas wonen alle opa’s en oma’s te ver weg om een dagje op te passen, dus dat is geen optie.

Thuisblijven

Aan de andere kant zou ik het heerlijk vinden om thuis te blijven bij ons meisje tot ze naar de peuterspeelzaal gaat. Kinderopvang is hier erg duur en dat zou betekenen dat ik zou gaan werken om dat te kunnen bekostigen – en dat vind ik het niet waard. Dan blijf ik liever zelf bij haar en kan ik alle ontwikkelingen die ze doormaakt, zelf meemaken.

Ik vind het alleen zo jammer als ze iets nieuws doet en mijn partner het mist. Ook wil ik haar graag zelf opvoeden op de manier die wij willen, met zo weinig mogelijk invloeden van buitenaf.

Ik vind het nu ook niet zo erg om thuis te blijven want ik ben nog steeds erg moe van al die gebroken nachten omdat ons meisje nog niet doorslaapt. Dat zal nog wel even duren.

Ook vind ik het fijn om het huis gewoon lekker schoon en netjes te houden. Iemand moet toch de was opvouwen en stofzuigen. Als mijn partner thuiskomt van zijn stressvolle baan dan snap ik dat hij daar geen zin meer in heeft. Huisvrouw zijn is ook een baan. Een fulltime baan wel niet te verstaan. Met het verzorgen van ons meisje en het huishouden heb ik mijn handen vol.

Keuzes maken

Het is erg lastig om nu te kiezen wat ik ga doen. Ik denk dat ik eerst alle voors en tegens even op een rijtje moet zetten en met mijn partner moet overleggen wat nu het beste is voor ons gezinnetje. Wat we ook besluiten, het zal datgene zijn dat het best bij ons en onze omstandigheden past en waar we ons allebei goed bij voelen.