Blog

Froukje de Both omschreef het erg treffend in RTL Boulevard vond ik; "Wanneer BN’ers uitspraken doen over persoonlijke keuzes, dan is dat nieuws." Zo ook de uitspraak van Barry Atsma dat wanneer hij nog een keer vader zou worden en het kindje Down blijkt te hebben hij er nu voor zou kiezen om abortus te laten plegen.

Wat mij betreft geen wereldnieuws maar realiteit.

Wat zou jij doen?

Een vraag die je tijdens je zwangerschap allemaal wel een keer krijgt of waar je toch even bij stil staat. Ik ook.

Want wat zou je doen? En waarom wel of waarom niet? Naar aanleiding van het ‘nieuws’ vroeg een collega dit vandaag dus aan mij. Mijn eerste antwoord was: “Dat weet ik niet.” Mijn zwangerschap is nog niet eens zo lang geleden maar heel eerlijk, ik had er niet direct een antwoord op.

Combinatietest

Ik was 29 toen ik zwanger werd en ondanks dat ik nog niet in de risico groep viel qua leeftijd moest en zou ik een combinatietest laten doen. Waarom? Ik wilde weten of wij risico liepen op een kindje met het syndroom van Down. Wat we met de uitslag zouden doen, daar hadden mijn vriend en ik toen geen idee van. Wij hoefden deze keuze gelukkig niet te maken. Maar goed dat is geen antwoord op deze vraag…

Vooropgesteld, iedereen geeft zijn of haar eigen juiste antwoord op deze vraag denk ik. Welke keuze je ook maakt. En wat de redenen daarvoor ook zijn. (Ver)oordelen is zoveel makkelijker dan iemand bewonderen om zijn eerlijkheid.

Gedurende het gesprek met mijn collega, kwamen wij beiden tot de conclusie dat wij, zoals we er op dit moment over denken, geen abortus zouden laten plegen. Maar waarom niet?

De vrolijke engel in zijn leven

Barry Atsma omschrijft zijn broer met het syndroom van Down als de vrolijke engel in zijn leven. Wat mij betreft mag juist deze uitspraak breed uitgemeten worden in het nieuws. Hele mooie woorden. En voor mij de reden waarom ik niet voor een abortus zou kiezen.