REVIEW
papagaaien in Dierenrijk

Vorige maand waren wij op zoek naar drie testgezinnen die Dierenrijk, dé Familiedierentuin gratis wilden bezoeken en beoordelen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Xenia. Zij bezocht Dierenrijk samen met haar vier kinderen (+ 1 in de buik). Hier lees je hun ervaring.

Logo-Dierenrijk-300x145

Xenia stelt zich voor

Mijn naam is Xenia. Ik bezocht Dierenrijk, dé Familiedierentuin samen met mijn vier kinderen Leman (11 jaar), Mira (9 jaar), Henry (6 jaar) en James (2,5 jaar). Op deze pagina lees je onze beoordeling van het park.

Scores Dierenrijk, dé Familiedierentuin

Bianca beoordeelde Dierenrijk met de volgende scores:

Gemiddelde Score 8,4
Je komt samen met je familie verrassend dichtbij de dieren 9,5
Ik zou Dierenrijk aanraden aan andere families 8
Bij de horecavoorzieningen was voor ieder familielid wat lekkers te vinden 7
De hele familie zou Dierenrijk nogmaals willen bezoeken 8
De route in het park is voor ieder familielid duidelijk aangegeven 9,5

De meest bijzondere beleving van onze dag samen in Dierenrijk

We zagen een otter die met een balletje speelde, dat vonden we erg grappig om te zien. Maar wat wij vooral bijzonder vonden, waren alle rondlopende vogels. Deze waren erg mooi en zeldzaam, heel interessant om van zo dichtbij te zien.

vogel dierenrijk

Vooral de rode vogels waren prachtig om te zien. Ook de grotere katachtigen en wolven waren ook van zeer dichtbij te bewonderen, wat heel bijzonder was.

We vonden het heel bijzonder om de dieren los te zien rond te lopen en in vergelijking met andere dierentuinen kan je veel dichter bij de dieren komen. In andere dierentuinen zitten bijna alle dieren in kooien en hier niet.

Er zijn heel veel mogelijkheden in deze dierentuin. Vooral in de grote speeltuin hebben alle kinderen eindeloos plezier.

Springkussenfestival

Toen wij Dierenrijk bezochten, was het toevallig springkussenfestivalweek. Wat een geluk! Door het hele park stonden allemaal verschillende soorten springkussens. De kinderen konden tussendoor dus lekker springen.

olifantje dierenrijk

Van deze dierenshow hebben wij allemaal het meest genoten in Dierenrijk

We zijn alleen bij de olifantenshow geweest. De olifantenshow was zeer leerzaam en mooi om te beleven. We vonden het heel bijzonder de dieren zo te zien.

De wegwijsborden in Dierenrijk waren heel duidelijk beschreven op de map zelf en daardoor was alles makkelijk te vinden.

Ook het einde van de dag was helemaal top, omdat de kinderen na de parkwandeling nog even lekker in de grote speeltuin of op het springkussenfestival konden genieten, terwijl je zelf even in het restaurant kan genieten van een kop koffie met gebak.

leeuw-dierenrijk-

De app van Dierenrijk

Wij wisten niets van de app af dus hadden wij die niet. Maar het is niet echt nodig, omdat de weg rond het park met de plattegrond en map heel duidelijk was. Dus eigenlijk is het in feite niet echt nodig.

Zo vermaakt de hele familie zich de hele dag in Dierenrijk

Vooral voor kleinere kinderen is het leuk om zo dicht bij de dieren te kunnen komen en daarvan te genieten.

Er zijn ook heel veel diersoorten die je kunt ontdekken die in andere dierentuinen nog niet te zien zijn. Dierenrijk heeft vooral heel veel vogelsoorten en we vonden het bijzonder om ze van zo dichtbij te zien tijdens een wandeling is het minivogelpark.

aapjes dierenrijk

De grotere kinderen vonden vooral de dieren leuk, maar ook het speelgedeelte. Want Dierenrijk is eigenlijk een grote speeltuin met grote glijbanen, met daarbij ook een aanwezige dierentuin. Vooral omdat er ieder seizoen of periode een festival is, maakt het bezichtigen van het park nog interessanter en leuker.

Dierenrijk heeft veel mogelijkheden en voor iedere leeftijd is er wat te beleven. Ook in de speeltuin zijn er veel mogelijkheden voor de allerkleinsten tot wat oudere kinderen. Voor iedereen is er wat wils.

Het is vooral goed bedacht dat de speeltuin aan het einde van het park is en niet ergens midden in het park. Zo kunnen de kinderen wat langer genieten van de dag en op het einde kunnen ze zich helemaal uitleven.

ijsbeertjes in dierenrijk

De voordelen van een jaarkaart van Dierenrijk

Met een jaarkaart kun je zo vaak mogelijk naar Dierenrijk gaan en heb je ook het voordeel om met verschillende festivals op tijd aanwezig te zijn. Je komt ook met een jaarkaart wel voordeliger uit, vooral als je een groter gezin hebt.

Bekijk ook de beoordeling van: