REVIEW
Gezin bij Safaripark Beekse Bergen

Vorige maand waren wij op zoek naar drie testgezinnen die Safaripark Beekse Bergen gratis wilden bezoeken en beoordelen. Uit de vele honderden aanmeldingen kozen wij onder andere Yvonne. Zij bezocht Safaripark Beekse Bergen samen met haar partner en drie kinderen. Hier lees je hun ervaring.

Logo safaripark beekse bergen

Bianca en Saar

Yvonne stelt zich voor

Mijn naam is Yvonne. Samen met mijn man en twee kinderen, Esmay (6 jaar) en Xavi (3 jaar) , bezocht ik Safaripark Beekse Bergen. Op deze pagina lees je onze beoordeling van het park.

Scores Safaripark Beekse Bergen

Yvonne beoordeelde Safaripark Beekse Bergen met de volgende scores:

Gemiddelde Score 9
Afrika komt gevaarlijk dichtbij 9
Ik zou Safaripark Beekse Bergen aanraden aan familie, vrienden en kennissen 9
Ik ben nieuwsgierig geworden naar een overnachting in Vakantiepark Beekse Bergen 9
Ik kom nogmaals met het hele gezin Safaripark Beekse Bergen bezoeken 9
Wij kunnen ons de hele dag vermaken in Safaripark Beekse Bergen 9

Het avontuurlijkste hoogtepunt van de dag

De bussafari was erg avontuurlijk, omdat we zo dicht bij de leeuwen kwamen. Het blijft bijzonder en spannend om zo’n prachtig en toch ook gevreesd (roof)dier van dichtbij te aanschouwen. Ook kwam er een giraffe vlak bij onze bus en dat was erg indrukwekkend om te zien.

vader en zoon bekijken hoorn
“De bussafari: een leerzame en avontuurlijke ervaring!”

Tijdens de bussafari vertelde de Ranger verhalen over de verscheidene, bijna uitgestorven dieren in het wild, zoals verschillende hertensoorten. De voorwerpen, zoals een gewei, die daarbij rondgingen in de bus, maakten het tot een leerzame, avontuurlijke en unieke ervaring!

De beste manier om de big five te spotten

Om alle vijf de dieren van de big five te spotten (olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard), is de wandelsafari het beste. Niet alleen kun je ze dan alle vijf zien, maar met name de olifanten zijn dan goed te aanschouwen. Tevens kun je er dan ook goed de tijd voor nemen.

Al kun je ook met een bussafari de leeuw bijvoorbeeld weer goed spotten en met een bootsafari de neushoorn. Dus om de big five goed te spotten zouden wij dan ook aanraden om de verschillende safari’s te combineren.

klein olifantje in safaripark beekse bergen
Één van de big five: de olifant.

Zo ziet een dagje gevaarlijk dichtbij Afrika met het hele gezin eruit

Wij hebben eerst een bolderkar gehuurd en zijn toen gestart met de wandelsafari. De bolderkar was erg handig om de meegenomen spullen in te doen en voor als de kinderen moe zouden worden. Al vonden de kinderen het ook prachtig om de kar zelf vast te houden.

Van de wandelsafari hebben we erg genoten. Niet alleen was het weer prima, maar de wijze waarop de wandelroute is aangelegd is echt prachtig! Je waant je echt in het wild en tussen de dieren. Je kan in alle rust genieten van een behoorlijke diversiteit aan bijzondere dieren, zoals krokodillen, gorilla’s en een okapi. Op specifieke tijden is er ook nog een roofvogelshow.

Langs de route zijn er verschillende mogelijkheden om wat te eten en te drinken (dus dat hebben we ook gedaan) en voor de kinderen zijn er allerlei speel- en klimtoestellen. Langs de route is er ook een heel klimparcours; Safari Trail (met o.a. touwbruggen) aangelegd in de bossen. De kinderen (papa ook trouwens) vonden dit prachtig en konden zich op deze wijze lekker uitleven in de natuur.

meisje in safaripark beekse bergen
Er zijn verschillende speelmogelijkheden langs de route

Vervolgens zijn we verder gegaan met de bootsafari. Een heerlijke ontspannen tocht, ideaal om even bij te komen en te genieten van de omgeving en de dieren die je ziet, zoals de neushoorn en kamelen.

Eenmaal aangekomen in Kongo hebben we er voor gekozen om de bussafari te doen. Dit was ook een hele belevenis zoals ik al eerder aangaf.

Daarna hadden de kinderen nog de gelegenheid om te spelen op de speelberg Kilimanjaro, met allerlei speeltoestellen. We hebben de dag afgesloten met een lekkere maaltijd en een drankje op het terras van het restaurant.

Kortom; voor het hele gezin een geweldige, leerzame en avontuurlijk dagje uit!

meisje met gewei
“Safaripark Beekse Bergen: een geweldig, leerzaam dagje uit”

Diverse educatieve activiteiten bij de wandelroute

Op een speelse manier wordt er geprobeerd om je wat bij te brengen over de verschillende dieren. Zo kun je zelf proberen zo hard mogelijk te rennen over een parcours om te kijken hoe snel je bent ten opzichte van andere dieren, zoals de jachtluipaard.

Tevens kun je verscheidene vragen beantwoorden in de vorm van een soort speurtocht. Ook is er bij elk dier veel informatie weergegeven over het dier zelf en onder andere de leefomgeving.

Ons favoriete dier tijdens het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen

Ons favoriete dier tijdens ons bezoek was de Siberische tijger. Wat een pracht van een dier! Er zijn er helaas niet veel meer van in het wild, zelfs zeer weinig, dus ze zijn erg zeldzaam. Dat maakt het des te meer bijzonder om zo’n fascinerend dier van dichtbij te mogen/kunnen aanschouwen.

giraffe in safaripark beekse bergen
Grappige giraffe in Safaripark Beekse Bergen

De kinderen waren verder ook erg te spreken over de ‘grappige’ giraffen, ‘mooi gestreepte’ zebra’s en ‘grote’ olifanten .

Het olifantenverblijf is helemaal nieuw gebouwd in 2015, hoe vonden jullie dit verblijf?

Het olifantenverblijf is erg mooi. De olifanten zijn hierdoor zowel binnen als buiten goed van dichtbij te bekijken. Extra bijzonder maakte het in dit geval dat een olifant zwanger was. Enkele dagen na ons bezoek zou er dan ook een baby olifant worden geboren.

De voordelen van een jaar lang op safari met een jaarkaart van Safaripark Beekse Bergen

Met een jaarkaart heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot het park. Tevens kun je gebruik maken van hoge kortingen op andere attractie- en dierenparken zoals Dierenrijk, Aviodrome, Toverland en meer. Ook krijg je korting op onder andere uitrijmunten, koffie of thee en knuffels.

Bekijk ook de beoordeling van: