Blog

Rond de eerste verjaardag van onze dochter vond ik haar al OPEENS zo groot... Maar nu, dik een half jaar later is ze pas echt groot geworden! Ongelofelijk wat ze allemaal al kan, zegt en begrijpt! Onze kleine slimmerik!

Vofels en Pikkies

Vooral het kletsen vind ik tof. De meest bijzondere, opnieuw uitgevonden woorden schudt ze uit haar kleine mouw.

Vogels zijn vofels. Kippen zijn pikkies en eenden doen kak kak als ze kwaken. En zo kan ik nog wel even doorgaan, want ze praat de hele dag door. We liggen regelmatig in een deuk om haar woordenschat.

Missy

Het tofste woord vind ik missy. Daar waar al haar woorden over het algemeen overeenkomen met ABN, is missy helemaal zelf verzonnen.

Wat denken jullie dat het betekent?

Oké, komt ie… Het begon met miertje, wat nog wel in de buurt komt. Maar inmiddels is ook een spin, een vlieg, een wesp, een rups of een pluisje (als je heel snel kijkt zou dat ook zo maar een insect kunnen zijn) gebombardeerd tot missy.

Het meervoud gebruikt ze perfect. Bij het zien van meerdere insecten of pluisjes tegelijk roept ze me en zegt: “Mama kijk, missy’s.”

Van Dale

Schattig of niet? Mooi woord ook! Van mij mag het toegevoegd worden aan de Van Dale.

Missy: kleine op insectgelijkende voorwerpen

Mamablogger Renee

Renee (1983) is moeder van een sprankelende dochter en zoon, en gek op schrijven. Ze blogt er vrolijk op los, puttend uit haar grootste inspiratiebronnen; haar kinderen en het moederschap an sich. Lees alle blogs van Renee >