Mamatorial
Zoektocht naar het perfecte geboortekaartje - Kaartje2go

De 30 weken gepasseerd. Mijn hele zwangerschap dendert al vrolijk als een sneltrein voorbij, maar nu gaat het helemaal hard! Nog maar een kleine tien weken en ons kleine meisje is er. Hoogste tijd om over de aankondiging van haar geboorte na te gaan denken. Stiekem had ik dat, zoals elke ‘hormonen-door-haar-lijf-gierende-zwangere’ natuurlijk al gedaan, maar nu is het tijd voor het serieuze uitzoekwerk! Des te leuker.

Kaartje2go.nl

Er zijn ontzettend veel websites, maar vandaag ben ik uitgekomen bij Kaartje2go.nl. Als beste getest bij Kassa en Consumentenbond. Ik ben benieuwd. Mijn eerste indruk: de site oogt fris en overzichtelijk, dat is altijd een goed begin.

Even verder scrollen en daar openbaart zich een volgend pluspunt: Man o, man, wat een hoop keus! Perfect voor lichtelijk neurotisch aangelegde types zoals ik, die alles gezien moeten hebben alvorens ze een keuze kunnen maken. Met schoenen bijvoorbeeld heb ik die tic. Je zal toch maar net iets gekocht hebben en in de volgende etalage zie je nog mooiere, leukere of dezelfde exemplaren als in je verse tas, maar voor een veel beter prijsje. Dat zal mij niet snel overkomen.

Zo ook met geboortekaartjes. Er is zóóó ontzettend veel aanbod en ik wil natuurlijk wel die ene perfecte die helemaal bij ons past. ‘Ruimste keus’ staat er bovenaan de lijst kaarten van Kaartje2go. Nou, dat geloof ik graag. Het aanbod op deze site is huge, er is voor ieder wat wils. Van schattig en lief tot trendy en stoer, van hip en modern – inclusief foto van je kersverse spruit – tot eenvoudig en klassiek.

Mijn thema: bosdieren

Omdat wij de babykamer het thema ‘bosdieren’ hebben gegeven en we gek zijn op dieren, ben ik op zoek naar een kaartje in hetzelfde thema. Uiltjes zijn nog steeds populair, dus daarin is keus genoeg.

Er zijn daarnaast allerlei andere dierenkaartjes op deze site te vinden: konijntjes, hertjes, girafjes, vosjes, olifantjes, vogeltjes, beertjes. Zelfs een toekan kwam ik tegen! En dat in allerlei stijlen, very basic of juist vrolijk gekleurd. Soms gecombineerd met bijvoorbeeld een trendy steigerhouten achtergrond. Erg leuk! Toch jammer dat je er maar eentje kunt kiezen.

De keuze

Kiezen is nooit mijn sterkste kant geweest, maar uiteindelijk lukt het me om uit de ruim duizend kaartjes een voorselectie van acht kaartjes te maken. Een acceptabel aantal om aan de papa to be voor te leggen. Manlief is over het algemeen minder blij met mijn nauwkeurigheid bij dit soort aankopen (lees: hij wordt van winkel naar winkel meegesleurd), maar het doornemen van mijn voorselectie vond hij nu toch wel erg handig en leuk om te doen. Na uitgebreid beraad is de keuze voor bestelling van een proefkaart gevallen op een eenvoudig maar schattig kaartje met allerlei bosdiertjes:

geboortekaartje mamatorial kaartje2go

Pimp je geboortekaartje

Vervolgens kun je dan jouw kaart op allerlei wijzen bewerken, zoals een foto toevoegen, tekst, kleur en lettertype aanpassen, plaatjes toevoegen of een andere achtergrond kiezen. Je kunt er uren mee spelen tot je je kaartje helemaal hebt geperfectioneerd.

Minder handig is wel dat als je een leuke kaart gezien hebt, maar voor het verkeerde geslacht (in ons geval een jongen) je hem niet gemakkelijk kunt bewerken tot een meisjesvariant. De hoofdafbeelding zelf kan je namelijk niet bewerken. Gelukkig is het kaartje van onze keus geslachtsneutraal, dus daar hebben wij geen last van.

Zo, tekst, tekstkleur en lettertype aangepast, onze namen erin en een extra uiltje binnenin toegevoegd, ik ben helemaal tevreden. Fijn bijkomstig voordeel: de eerste proefkaart is gratis, dus je adresgegevens invullen, drukken op ‘bestelling afronden’ en klaar! Nu afwachten maar, tot – misschien wel het allereerste echte – geboortekaartje van ons dochtertje door de bus valt.

Enveloppen vooruit bestellen

Na de bevalling wil ik de kaartjes snel versturen, maar er ook zo min mogelijk mee bezig zijn. Daarom vind ik de mogelijkheid om enveloppen vooruit te bestellen ideaal. Zo kan ik alle enveloppen vast adresseren (een taakje dat ik liever niet bij manlief neerleg…). Hiervoor betaal ik €4,95 verzendkosten, maar het bedrag van de enveloppen ontvang ik terug bij de bestelling van de kaarten.

Een gratis proefkaart bij Kaartje2go maken? Ga naar de geboortekaartjes.

Lauri

Lauri

Lauri is een arts met een passie voor schrijven. Sinds een klein half jaar is ze auteur bij 24Baby.nl en past ze haar vakkennis toe in onze artikelen. Het toeval wil dat ze nu zelf ruim 7 maanden zwanger is.