Blog
Baby met friese jongensnamen

De afgelopen weken word je van alle kanten bestookt met reclames over zorgverzekeringen. En dat is niet zonder reden, tot en met 31 december kan je namelijk makkelijk overstappen van zorgverzekeraar. Maar voor welke zorgverzekeraar en welk pakket moet je in vredesnaam kiezen?

Let op: Dit artikel gaat over je zorgverzekering in 2014. Actuele informatie lees je in het artikel zorgverzekering zwanger.

De belangrijkste tip die wij willen geven is vergelijk je zorgverzekering! Door te vergelijken weet je zeker dat je de dekking krijgt die je minimaal nodig hebt en dat je voor die dekking niet te veel betaalt. Dit kan al snel honderden euro’s per jaar schelen!

Ik heb een kinderwens

Hoop je komend jaar zwanger te worden? Houd dan rekening met de zorgkosten die je hebt als je zwanger bent. Lees waar je precies op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering als je een kinderwens hebt.

Ben je al een tijdje bezig om zwanger te worden en overweeg je komend jaar een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan? Dan is het verstandig als de vrouw kiest voor een zo laag mogelijk eigen risico. Lees alles over vruchtbaarheidsbehandelingen en je zorgverzekering.

Ik ben zwanger

Veel zorgkosten als je zwanger bent worden vergoed door je basisverzekering. Dit geldt echter niet voor onder andere de lactatiekundige, zwangerschapscursussen, het kraampakket en de eigen bijdrage voor een poliklinische bevalling en kraamzorg. Deze zorgkosten kan je (deels) aanvullend verzekeren. Hierbij kan je redelijk goed berekenen wat je extra premie is ten opzichte van de vergoeding die je krijgt.

Lees in dit artikel waar je verder op met letten bij je zorgverzekering als je zwanger bent.

Ik heb net een baby gekregen

Ook voor je baby is een zorgverzekering verplicht. Je hoeft echter geen speciale zorgverzekering voor je baby te sluiten, je kan hem namelijk gewoon bij jouw of je partners verzekering meeverzekeren. Het is verstandig om je baby bij te schrijven bij de ouder met de meest uitgebreide dekking. Je betaalt geen extra premie voor je baby, ook het eigen risico is niet van toepassing voor hem.

In dit artikel staat waar je nog meer op moet letten bij de zorgverzekering voor je baby.