Blog
Zwangere vrouw serveert koffie in een café

Misselijk en doodop kom ik af en toe op mijn werk. De vestiging die ik run is nog niet lang open en in mijn eentje red ik het goed. Daarom spreek ik alleen de vaste en losse gasten die dagelijks koffie en broodjes halen. Mijn collega’s of baas zien mijn dikker wordende buik niet en ook mijn gekots boven het toilet blijft hun gespaard. Ik kan mijn geheim goed bewaren zo!

Alleen dat loeizware terras (lees: de stoelen en tafels) dat ik iedere ochtend naar buiten zeul en rond vier uur weer naar binnen, is dat wel zo verstandig? Google zegt dat het voor de baby niet zoveel kwaad kan. Je kan het beter laten als je geen flubberbuik wil na de bevalling. Ik sleep en til voor nu extra arbotechnisch vanuit mijn benen en de aardige schoonmaker van het hotel is zo lief om me af en toe te helpen.

Hurkend en bukkend

Ik ben nu 7 weken zwanger en de één zegt wel vertellen aan je baas, de ander zegt wachten. Hmm, lastig. Wat is nou verstandig?

Officieel hoef je het pas drie weken voor je uitgerekende datum te vertellen, maar ik denk niet dat ik zo lang mijn nu al beginnende bump kan verbergen. Ik werk niet met chemische stoffen, slacht geen dieren voor rauw vlees, maar ik doe wel redelijk zwaar lichamelijk werk al rennend, hurkend en bukkend voor gasten die altijd haast lijken te hebben tijdens het halen van hun koffie.

Informatie UWV

Voor mijn contractverlenging hoef ik het niet te laten, dat is net gebeurd. Dus ik vertel het. Hij begint keihard te lachen en had het totaal niet verwacht. Ik krijg een felicitatie en de vraag wanneer ik uitgerekend ben. Ik geloof niet dat hij verder enig idee heeft wat hij moet regelen of waar hij rekening mee moet houden, dus begin ik zelf over het terras en mail hem informatie over het UWV voor mijn verlof.

Ik ben zijn eerste zwangere werknemer en ik ben blij dat hij niet woedend wordt vanwege mijn misleiding afgelopen dagen. De collega’s wachten nog even, eerst volgende week de echo zien. En dat terras regelt hij vanaf nu.