Blog
Het woord baby met lippenstift geschreven op spiegel

Ok, ik heb een bekentenis. Ik ben verslaafd en ik heb hulp nodig. Wat ik niet wilde, is gebeurd: ik slik foliumzuur, lig met mijn benen omhoog en spreek in afkortingen als DPO, NOD en LF in een forum met vrouwen die ik eerder voor gek verklaarde. Ik ben compleet ingenomen door het ‘ik wil zwanger worden’-virus.

Had ik gezonder moeten leven?

Na mijn lichtste streepje bleef één vraag door mijn hoofd spoken: had ik zelf iets verkeerd gedaan? Waren het de 4 koppen latte die ik dagelijks drink of de wijntjes af en toe? Dat je al een maand voor een zwangerschap foliumzuur moet slikken, wist ik dus niet. Ik was al wel minder gaan drinken, maar daar bleef het wel bij. Ik wist zelfs niet precies wanneer ik ongesteld werd. Als ik me raar ging voelen, deed ik wel een test en dan zou er zwanger of niet op staan. Jemig, wat ben ik hier blanco naïef ingestapt.

Wetenschap

Foliumzuur: check. Ovulatietesten: check. Ik slik ook braaf vitamine D, via een app houd ik mijn cyclus bij en dankzij Babywish106 weet ik dat je eisprong iedere maand op een andere dag kan gebeuren. Top. Zo’n ding leeft maar 12 uur, sperma gemiddeld 48 uur en dan nog heb je maar 20% kans op een bevruchting. Al die andere gezellige avonden zijn babytechnisch dus compleet nutteloos… Babytechnisch alleen, gelukkig. Hoe worden meiden in hemelsnaam per ongeluk zwanger? Dit is een wetenschap!

Zwangerschapskwaaltjes bedenken

Het is ook een dagtaak. De week na mijn menstruatie doe ik research naar eventuele goede aankopen qua wieg en babyvoeding. Ik vind het fijn om te dromen. Na mijn eisprong voel ik alles in mijn lichaam. Ieder krampje, windje, pijntje of ander gek iets, Google ik en zo kom ik erachter dat ALLES een zwangerschapssymptoom is, maar ook niets hoeft te betekenen. Ik blijf mijn verslaving voeden met informatie, alsof dat mij extra kans geeft. Hoe word ik nu mezelf weer? Volgende maand las ik een online stop in, want dit is exact wat ik niet wilde…