Blog
Carlijn heeft Zwangerschapsverlof in winter en loopt door het bos

Een zwangerschap valt niet te plannen. En dat geldt dus ook voor de startdatum van je verlof. Ik dacht altijd dat ik verlof in de lente heerlijk zou vinden, maar hier zit ik dan: ruim 37 weken zwanger en dus is mijn zwangerschapsverlof begin van deze maand officieel ingegaan. Vergelijkingsmateriaal heb ik niet, maar tot nu toe bevalt zwangerschapsverlof in december mij uit-ste-kend!

Ik zal je vertellen waarom…

De tijd vliegt!

In december draait natuurlijk alles om de feestdagen. Het begint met pakjesavond. Vervolgens kijk je uit naar Kerstmis en als klap op de vuurpijl vieren we aan het einde van de maand Oud en Nieuw. Nee, met zoveel leuks op de agenda is er geen tijd om je te vervelen. De tijd vliegt en voor je het weet is je baby er al!

Je hóeft niet naar buiten

Vanaf de bank naar buiten kijken, terwijl de regen tegen het raam tikt. Heerlijk vind ik het! In december kan het en mág het. Terwijl je in de lente- en zomermaanden continu het gevoel hebt dat je naar buiten móét. Het is tenslotte zonde om binnen te blijven als buiten de zon schijnt.

Alles is koel

We weten allemaal: als de temperatuur oploopt, houd je meer vocht vast. Zeker in de laatste maanden van je zwangerschap kan je hier last van krijgen. Begint jouw zwangerschapsverlof in december? Dan heb je waarschijnlijk een stuk minder last van opgezwollen handen en voeten. Die nieuwe winterlaarsjes kan je dus gewoon aanschaffen.

Je buik rond eten

December is natuurlijk de allerlekkerste maand van het jaar. Dat begint al in aanloop naar 5 december met chocoladeletters, gevulde speculaas, marsepein en pepernoten. Inmiddels hebben deze plaatsgemaakt voor de feeststollen, kerstkransjes en die overheerlijke sneeuwpoppen van dat ene merk… Oké, volgens mij dwaal ik af… Waar was ik? O ja: lekker eten dus. Deze maand is de keuze reuze en als je zwanger bent kan je hier optimaal van profiteren!

Alle tijd voor kerstcadeaus

Kerstcadeaus kopen kan behoorlijk stressvol zijn. Zeker als je gewoon moet werken, nog een paar kerstborrels hebt en een kerstdiner moet voorbereiden. Maar nu heb je eindelijk alle tijd om de sfeervolle winkelstraten af te struinen of lekker vanachter je laptop de mooiste spulletjes in je winkelmandje te verzamelen. En het mooie is: je bent ook nog eens thuis wanneer de bezorger de pakketjes aflevert. Ideaal.

Ontspannen voor de tv

Eigenlijk is er maar één ding dat telt tijdens je zwangerschapsverlof: ontspannen. Zeker in deze laatste weken. “Je krijg het nog druk genoeg” en “Pak die rust!” heb je waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord. En hoe kun je je tijd nou beter doorkomen dan met de voetjes omhoog, kijkend naar een serie? Of wat dacht je van een heerlijke, romantische kerstfilm? Netflix lanceert er deze winter maar liefst zes!

Nee, die spreekwoordelijke laatste loodjes zijn wat mij betreft zo zwaar nog niet. Ik open nog even een pak kerstkoekjes en zet een nieuwe kerstfilm op. Nog maar drie weken en vijf films te gaan.

Druk, druk, druk…!

Blogger Carlijn

Mijn naam is Carlijn, ik ben 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend Thibaud in Breda. Van beroep ben ik marketing- en communicatiespecialist, maar mijn cv wordt binnenkort uitgebreid: ik word moeder!