In samenwerking met logo davitamon
Blije vrouw met zwangerschapswens met blauwe lucht en bloemetjes

Je hebt een grote wens: je wilt zwanger worden! Dan weet je ook dat je goed voor jezelf moet zorgen. Vooral door gezond te eten. Je lichaam vraagt namelijk om voedingsstoffen. De zwangerschapsvitamines van Davitamon helpen je hierbij als aanvulling op de voeding.

Foliumzuur

Foliumzuur, oftewel vitamine B11, is één van de belangrijke zwangerschapsvitamines. Het speelt een rol bij de vorming van rode bloedcellen en aminozuren (bouwstenen van eiwitten). Met voldoende vitamine B11 draag je bij aan de groei van je kind tijdens de zwangerschap.

Foliumzuur is goed voor de aanmaak van cellen en weefsels. Belangrijk, want in het begin van een zwangerschap is de vrucht het kwetsbaarst. Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn wordt aangeraden dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken.

Handige strip

Om de foliumzuurvoorraad goed op te bouwen, is het belangrijk om iedere dag een pilletje te nemen. Maar hoe kun je dit nou goed onthouden? Je wilt immers graag zwanger worden, maar je drukke leven gaat gewoon door.

Davitamon heeft daar iets op bedacht: foliumzuur met vitamine D in een strip met daarbij de dagen van de week. Net als bij ‘de’ pil. En dat is handig want op het moment dat je met de pil stopt, kun je gelijk beginnen met dit supplement. Het is namelijk belangrijk dat je al foliumzuur gebruikt als je zwanger wilt worden. Want al voordat jij weet dat je zwanger bent, hebben de eerste cellen zich al gedeeld.

Vitamine D

In de zwangerschapsvitamines van Davitamon zit ook vitamine D. Dat is niet voor niets. Deze vitamine zorgt mede voor het behoud van sterke botten en spieren. Goed om te weten: vitamine D draagt bij aan de botopbouw van je kindje, en ondersteunt tegelijk je eigen botten.

Vitamine D maak je aan uit zonlicht en een kleiner deel haal je uit de voeding. Vooral in vette vis zit veel vitamine D. Soms is het verstandig om extra vitamine D te nemen. Als je niet dagelijks tussen 11.00 en 15.00 uur buiten bent bijvoorbeeld. Het is een officieel advies van de Gezondheidsraad om tijdens de hele zwangerschap 10 microgram extra vitamine D te nemen.

Meteen aan de slag

Davitamon Foliumzuur met vitamine D wordt goed en snel opgenomen, omdat het smelttabletten zijn. Tip: neem een supplement tijdens de maaltijd. Het vet in de maaltijd zorgt dat de vitamine D beter wordt opgenomen en meteen aan de slag kan in je lichaam.

Gezond eten

De komende tijd is gezond eten dus erg belangrijk, omdat je daarmee naast vitamine D en foliumzuur ook de andere vitamines en mineralen en belangrijke vetzuren binnenkrijgt.

Gezonde maaltijden zijn dus belangrijk voor jou én je kindje, en Davitamon kan daarbij precies de gewenste ondersteuning bieden. Kies voor Davitamon Compleet Mama of Compleet Mama Plus Omega-3 Visolie naast je dagelijkse voeding. En doe er alles aan om je lichaam op en top voor te bereiden op een zwangerschap.

Kijk voor meer informatie op www.davitamon.nl

KAG-nr. 24-0616-1009