In samenwerking met Logo cybex

Een kinderwagen is een van de belangrijkste aankopen die je doet wanneer je een kindje krijgt. Je gebruikt hem dagelijks, dus hij moet handig, compact, licht en flexibel zijn. En het liefst ziet hij er ook nog een beetje mooi uit. De Cybex Priam tikt al deze boxen voor ons aan. Wij zijn dan ook blij dat wij deze kinderwagen mogen testen.

Het testgezin

Hoi! Wij zijn Maarten (36), Roos (34) en Ilja (1). Voor deze review mochten wij de Cybex Priam testen. Je leest hier onze eerlijke ervaringen met deze kinderwagen.

Omdat wij een tweede kindje verwachten, zullen wij de review later uitbreiden met een verslag van alle baby-items en -accessoires. Wordt vervolgd…!

Groot bouwpakket; eitje!

“Goedemiddag mevrouw!” Ik slik even als ik de postbezorger met al die dozen op de stoep zie staan. In deze dozen zit de Cybex Priam, inclusief verschillende accessoires. Ik mag de kinderwagen testen en ben heel benieuwd.

Ik moet de kinderwagen zelf in elkaar zetten, iets wat ik leuk vind om te doen. Mits het eenvoudig is en er een duidelijke handleiding bij zit. En dat is gelukkig zo. Met een paar klikken zet ik het frame op. Het zitje duurt iets langer; de stoffen zitting zit strak om het frame en vergt af en toe wat extra kracht, gepuzzel en gezucht. Maar nog geen uur later zijn alle dozen uitgepakt en staat de wagen, inclusief alle accessoires, in elkaar.

Ilja blij in de Cybex Kinderwagen

Stevig, maar compact en wendbaar

Er zijn een aantal dingen die mij direct opvallen aan de Cybex Priam. De kinderwagen voelt erg stevig en solide aan, maar is wel extreem wendbaar. Dit is handig in wat kleinere ruimtes zoals een kleinere woning of het gangpad van de supermarkt. Je kan gemakkelijk de draai maken om de wagen te keren. Ook is de kinderwagen een stuk smaller en kleiner dan de wagen die we eerder hadden. Wederom handig als je net als wij een smalle hal hebt. Wel voelt de kinderwagen hierdoor soms wat minder stabiel.

Onderweg is de kinderwagen soepel te besturen, ook met één hand. En doordat de wagen zo licht is, voelt het alsof hij over de weg glijdt. Vooral de oma’s zijn hierover te spreken en benoemen regelmatig dat ze zo blij zijn met deze nieuwe wagen.

Een minpuntje is dat ik de kinderwagen minder makkelijk omhoog gewipt krijg bij een stoepje. Hierdoor botste ik vooral in het begin weleens tegen een stoepje, waarna ik stilstond. Nu ik de wagen een tijdje gebruik, ben ik hieraan gewend en houd ik hier rekening mee bij opstapjes. Maarten heeft dit probleem niet.

cybex priam ingeklapt
Maarten met de ingeklapte Cybex Priam. De kinderstoel zit er ook in meegeklapt.

Handig inklapsysteem

Een van de handigste dingen aan de Cybex Priam vind ik het inklapsysteem. Dit gaat erg eenvoudig. Je haalt een hendel over, klapt de wagen voorover en klaar is Kees. En het allermooiste: je kan het zitje voor oudere kinderen er gewoon op laten zitten. Deze klap je gewoon mee! Eenmaal ingeklapt is het dan wel een wat groter pakket. Het is dan ook aan te raden om eerst te testen of de kinderwagen ingeklapt in je auto past.

En ik moet eerlijk bekennen: Maarten heeft nog weleens “ruzie” met het inklapsysteem. Zelf denk ik dat dit vooral te maken heeft met ongeduld en nét niet de moeite nemen om te snappen hoe het precies werkt. Maar hij deelt deze gedachte niet en noemt dit als een nadeel.

Kliksysteem van de cybex priam
Het kliksysteem om je kindje vast te zetten werkt eenvoudig

Eenvoudige riempjes

Iets waar ik nooit bij stil had gestaan, is het belang van de riempjes waarmee je je kindje vastzet. Deze kleine handeling lijkt onbelangrijk, maar niets is minder waar. Bij mijn vorige kinderwagen was dit dagelijks een gevecht en leverde het veel frustratie op. Bij de Cybex Priam klik ik Ilja heel makkelijk en snel vast in de wagen. Ook de opa en oma’s lukt het nu om Ilja zelf vast te zetten in de wagen. Dit voelt als een enorme upgrade.

Ook voor lange mensen

Maarten is vrij lang (1.90m), dus voor hem is het belangrijk dat de duwstang van de kinderwagen lang genoeg is en dat de wagen ook dan nog prettig loopt. Maarten: “Je kan de duwstang makkelijk in hoogte verstellen. Ook met mijn lengte loop ik nog lekker achter de kinderwagen. Iets wat voor mij erg belangrijk is, want ik wandel graag veel met Ilja.”

Strak design

Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid, maar het oog wil ook wat. Bij Cybex ben je hiervoor aan het juiste adres. Van basic kleuren tot Fashion collections met kleurrijke bloemen. Je hebt zelfs de keuze uit Design collaborations, waarbij de kinderwagen volledig in jungle-thema gehuld is, of wat dacht je van Minnie Mouse?

Persoonlijk houd ik van strak design, zonder poespas. En ook dat kan je vinden bij de Cybex Priam. Je kan de kinderwagen namelijk helemaal zelf samenstellen. Van het frame in verschillende kleuren (chroom, zwart of roségoud), tot de hendels en de kleur van de wagen zelf. Ik ben hier samen met Maarten goed voor gaan zitten. Via de website kan je alle mogelijke combinaties uitproberen.

Cybex Priam accessoires

Functionele accessoires

Voor de Cybex Priam zijn veel accessoires beschikbaar. Ik heb ze bijna allemaal;

 • Voetenzak. Deze vind ik echt onmisbaar bij koudere dagen. De zak is stevig, dik (5 tog) en mega zacht. Daarnaast ziet de voetenzak er luxueus uit. Als ik Ilja hierin zet, weet ik zeker dat ze heerlijk zit en ben ik stiekem een beetje jaloers.
 • Regenkap. Deze heb ik gelukkig nog niet veel hoeven gebruiken, maar hij is erg handig. Hij heeft veel luchtgaten, iets wat ik een prettig idee vind. Bij andere regenhoezen krijg ik vaak een benauwd gevoel, bij deze helemaal niet. Een musthave in ons regenachtige landje.
 • Cup- en phoneholder. Deze gebruik ik niet altijd en vind ik daarom geen ‘moetje’. Ik gebruik de houder af en toe om mijn telefoon in te klikken. Zo heb ik mijn handen vrij en kan ik toch alle binnenkomende appjes in de gaten houden. Een vriendin van mij wandelt uren met de kleine en gebruikt de cupholder juist heel veel. Zij kan niet zonder.
 • Muggennet. Deze hebben wij nog niet hoeven gebruiken. Wie weet als het warmer wordt.
 • Parasol. Ook deze hebben wij nog niet hoeven gebruiken en heb ik nog niet getest. Mede doordat de zonnekap die op de Cybex Priam zit al zo groot is en daardoor veel schaduw creëert.
 • Snack tray. Deze gebruik ik zelden, maar ik heb gemerkt dat het echt een uitvinding kan zijn als je kindje hangry is. Ilja was hongerig en huilerig, maar zodra ik wat te smikkelen op de tray legde begon ze te glunderen. Toch gebruik ik hem niet vaak en vind ik het vooral een ‘nice to have’.
Cybex Priam voetenzak
De voetenzak is ideaal op koudere dagen en is heerlijk zacht

Voor- en nadelen

Hieronder noemen wij kort alle voor- en nadelen van de Cybex Priam.

Voordelen

 • Design. De Cybex Priam heeft een mooi design, helemaal zelf samen te stellen.
 • Handig voor langere mensen. Je kan de loopstang gemakkelijk omhoog schuiven en de wagen blijft makkelijk te besturen.
 • Klein, licht en wendbaar. De kinderwagen is kleiner dan veel andere kinderwagens, is licht en is erg wendbaar.
 • Inklapbaar met het kinderzitje eraan vast. Je hoeft dus niet steeds het zitje los te halen van de kinderwagen.
 • Opklapbaar voetenplankje. Als je de wagen naar achteren klapt voor een dutje, kan je het voetenplankje omhoog zetten. Hierdoor ligt je kindje heerlijk.
 • Makkelijk vast te maken. Het kliksysteem om je kind in vast te zetten werkt heel makkelijk.
 • Grote zonnekap. De wagen heeft een grote zonnekap, die je helemaal over de zitting heen kan klappen.
 • Zachte voetenzak. De voetenzak is extreem zacht van binnen en oogt heel luxe.
 • Veel accessoires. Er zijn veel mooie accessoires, zoals een cup- en phoneholder, snack tray, regenkap, parasol, muggennet en staplankje voor als kindje wat ouder is.

Nadelen

 • Verpakkingsmateriaal. Het vele verpakkingsmateriaal waarin de wagen geleverd wordt. Dit lijkt onvermijdelijk, maar voelt zonde en geeft veel troep.
 • Stoepjes. Bij stoepjes/opstapjes is de kinderwagen soms lastig omhoog te wippen.
 • Haak voor (luier)tas ontbreekt. Ik mis een accessoire om een tas en een netje aan de wagen te kunnen hangen. Deze heb ik nu van een ander merk gekocht.
 • Rem. De rem blijft soms hangen als je de wagen van de rem haalt.
 • Opbergruimte. De opbergruimte onder de wagen zou van mij nog wat groter mogen. Er past genoeg in, maar het mag van mij iets meer.

Cybex: “Wij adviseren om geen tas aan de wagen te hangen vanwege de veiligheid. De wagen kan hierdoor namelijk sneller wippen. Daarom worden er geen haken bij de kinderwagen geleverd.”

Roos en Ilja lopen met de Cybex Priam door het park

Eindoordeel: 8,5

Als we de Cybex Priam een cijfer moeten geven, dan is dit zeker een 8,5. Wij zijn er heel blij mee. De kinderwagen voldoet aan onze verwachtingen en we gaan vol vertrouwen op pad. De wagen neemt weinig ruimte in, loopt lekker en Ilja zit er heerlijk in. De kinderwagen is al luxe zonder extra’s, maar met de vele accessoires wordt deze wagen superluxe. En het allerbelangrijkste: je kan snel op pad en neemt de wagen gemakkelijk overal mee naartoe.

Ben je benieuwd geworden naar de Priam kinderwagen van Cybex? Je bestelt hem hier!