Producten van de baby uitzetlijst zoals rompers, luiers, babykleertjes

Voor de verzorging van je baby heb je veel spullen nodig. Maar waar moet je beginnen? Wat is handig om te hebben en wat zijn echte musthaves? Met behulp van deze interactieve baby uitzetlijst weet je zeker dat je alle onmisbare babyspullen in huis hebt. Van meubels voor de babykamer tot producten voor het verschonen van luiers.

Babykleding

Luiers verschonen

Verzorging

Doekjes

In bad

Voor het slapen

Voor borstvoeding

Voor flesvoeding

Handig voor in huis

Voor onderweg

Voor de bevalling

Wanneer begin je met de baby uitzetlijst?

Het bij elkaar zoeken van de complete babyuitzet kost behoorlijk wat tijd. Begin daarom niet te laat in je zwangerschap met de baby uitzetlijst. Zo kan je zonder stress alles verzamelen en wordt het een onderdeel van de voorpret.

De producten voor de uitzet van je baby koop je onder andere bij Babypark, Europa’s grootste, leukste en meest inspirerende babywinkel. Je bestelt je babyuitzet hier gemakkelijk via de winkelwagenknop op deze pagina. Bestel je voor 10.00 uur? Dan heb je je bestelling dezelfde dag nog in huis!

Extra tip: Probeer alle spullen van de baby uitzetlijst minstens een maand voor je uitgerekende datum in huis te hebben. Hoogzwanger shoppen is niet ideaal, en je weet natuurlijk nooit wanneer de bevalling begint!

Wat zijn de kosten van een babyuitzet?

De prijs van de babyuitzet hangt af van het aantal producten dat je nodig vindt, of je alles nieuw koopt en de kwaliteit van de artikelen. Babyspullen kopen kan je dus zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wil.

Het Nibud geeft aan dat de babyuitzet gemiddeld €688,10 kost. Hierbij is rekening gehouden met:

Producten zoals een box, kinderwagen, autostoeltje en commode zitten nog niet bij deze kosten. Hiervoor rekent het Nibud zo’n €1.000 extra. In totaal komt de volledige babyuitzet dus op zo’n €1.688. Bekijk welke kosten voor je baby je nog meer kan verwachten.

Waar vind je een goedkope babyuitzet?

Heb je niet veel geld om uit te geven of wil je zo min mogelijk uitgeven aan de babyuitzet? Dan heb je verschillende mogelijkheden om hierop te besparen. Zeker als je zoekt op Marktplaats, in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Veel babyspullen worden nieuw gekocht en maar kort gebruikt. Hierdoor kan je babyspullen vaak in goede staat voor een prikkie tweedehands kopen.

Vraag ook gerust in je omgeving of mensen nog baby spulletjes over hebben. Als je daarnaast de luxe babyproducten links laat liggen, kan de écht creatieve shopper voor €200 klaar zijn. Houd er wel rekening mee dat het op deze manier flink wat tijd kan kosten om de baby uitzetlijst te verzamelen.

Volledige babyuitzet

Is geld geen probleem en wil je alleen maar de beste (en in veel gevallen duurste) spullen voor je baby? Dan kan je het met de uitzet van je baby zo gek maken als je zelf wil. Aan een supermoderne kinderwagen ben je al snel €1.000 kwijt. Meubels voor de babykamer kosten bij elkaar al gauw tegen de €1.500. De nieuwste autostoeltjes kosten ruim €500 en een interactieve babyfoon rond de €200. In totaal ben je in dat geval meer dan €10.000 kwijt op het moment dat je de hele baby uitzetlijst hebt afgevinkt.

Tips voor de baby uitzetlijst

Met de tips hieronder wordt het verzamelen van de producten op de baby uitzetlijst een stuk makkelijker, goedkoper en leuker:

  • Leen spullen. Heb je vrienden of familieleden met een kindje dat wat ouder is dan jouw baby? Vraag dan of je de babyspullen mag lenen of overnemen. Zij gebruiken deze (de komende tijd) toch niet en kunnen jou er blij mee maken. Grote kans dat ze je graag helpen!
  • Shop online. Waarom zou je met je grote buik naar tientallen winkels gaan, als je babyspullen kopen ook online kan doen? Zo kan je vanachter je laptop of telefoon precies uitzoeken wat je nog nodig hebt van je uitzetlijst. Na het bestellen wordt alles gewoon thuis bezorgd. En je kan meteen de prijzen van verschillende winkels vergelijken. Handig, toch?
  • Koop tweedehands. Als je weinig geld hebt of weinig wil uitgeven, kan je goed slagen op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Je vindt daar vaak veel speelgoed en zo goed als nieuwe babykleding. De waarde van deze spullen is vaak behoorlijk hoog, terwijl ze tweedehands prima betaalbaar zijn.
  • Nuttige kraamcadeaus. Kraamvisite brengt vaak een kleinigheidje mee. Heb je nog wat spullen van de baby uitzetlijst niet gekocht? Vraag deze dan gerust aan je kraambezoek. Zij geven liever iets waar je wat aan hebt, dan een romper in een maat waar je er al een heleboel van hebt.
  • Bij twijfel: wacht met de aankoop. ‘Wat heb je nodig voor een baby?’ Grote kans dat je je dit regelmatig afvraagt. Twijfel je of je een bepaald product van de uitzetlijst nodig hebt? Wacht dan met het kopen tot je baby er is. Je merkt snel genoeg of je het product mist of niet. Als je het mist, kan je het altijd nog kopen.
  • Vergelijk. Heb je voldoende tijd? Zoek dan op internet naar beoordelingen van verschillende producten. Het duurste is namelijk lang niet altijd het beste. Jouw mede mama’s (to be) weten als geen ander of iets handig en veilig is in gebruik.
  • Extra tip. De producten op de baby checklist met een hartje heb je bijna altijd (snel na de geboorte) nodig!

Baby uitzetlijst bij Babypark

In de megastores van Babypark vind je alles wat je nodig hebt voor je baby. Je krijgt er deskundig advies en kan alles uitproberen. Handig: je kan alles ook makkelijk online bestellen. Zo hoef je niet zelf met grote meubels voor de kinderkamer te slepen.

Je vindt de Megastores van Babypark op de volgende locaties: