De veiligheid van je baby is natuurlijk erg belangrijk. Helaas zitten ongelukjes in een klein hoekje. Op deze pagina vind je de handigste veiligheidsproducten om in huis te halen, die je ook online kan bestellen.


Traphekken

Je kindje kan zich ernstig bezeren wanneer hij van de trap af valt. Sluit de trapgaten in je huis daarom veilig af met een traphek. Voor jou makkelijk te openen, voor je kindje niet!

Bekijk traphekken


Veiligheidshekken

Zijn er ruimtes in je huis waar je kindje beter niet kan komen? Sluit deze ruimtes dan af met een veiligheidshekje. Ook erg handig om huisdieren uit de buurt van je baby te houden.

Bekijk veiligheidshekjes


Babyfoons

Met een babyfoon kan je je baby goed in de gaten houden wanneer hij naar bed is, of als je zelf even ergens anders bent. Je kan kiezen voor een babyfoon met camera, of een met alleen geluid.

Bekijk babyfoons


Stopcontactbeschermers

Het is gevaarlijk als je kindje zijn vingers of een voorwerp in een stopcontact steekt. Het is daarom goed om alle stopcontacten in huis te beveiligen met stopcontactbeschermers. Doe dit al voordat je baby gaat kruipen.

Bekijk beschermers


Deur-, raam-, kast- en ladebeveiliging

Koop goede kast- en ladebeveiliging als je niet wil dat je kindje niet alles open kan maken. Naast het beveiligen van kasten en lades, wil je misschien ook deuren en ramen kunnen afsluiten.

Bekijk beschermers


Hoekbescherming

Zodra je kindje gaat kruipen of lopen, is het goed om scherpe hoeken van meubels af te schermen. Dit doe je eenvoudig door hoekbeschermers vast te plakken aan randen van tafels, stoelen en bedden.

Bekijk hoekbeschermers


Nachtlampjes

Vindt je kindje het spannend om in het donker te slapen? Een nachtlampje kan dan helpen om de angst weg te halen en de nachten weer wat aangenamer te maken.

Bekijk nachtlampjes


Rookmelders

Door een rookmelder op het plafond van de babykamer of in de gang te bevestigen, ben je tijdig op de hoogte bent van eventuele brand- en rookontwikkeling. Wel zo veilig!

Bekijk rookmelders

Veiligheid in huis

Zodra je kindje beweeglijker wordt, is het goed om te controleren of je huis babyproof is.

Denk hierbij aan:

  • Stopcontacten. Dek ze af met stopcontactbeschermers.
  • Scherpe hoeken. Bijvoorbeeld van tafels, vensterbanken en kasten. Je dekt ze af met hoekbeschermers.
  • Deuren. Je wil natuurlijk niet dat je kleine zijn vingertjes tussen de deur krijgt, of deuren van kastjes opent waar hij niet in mag komen. Het is daarom handig om deurstoppers en deurklemmen in huis te halen.
  • Ramen. Als je baby begint met klimmen, kunnen ramen onveilig worden. Vooral op de eerste verdieping en op zolder, of als je in een appartement woont. Voorkom dat je kindje uit het raam kan vallen door raambeveiligers te plaatsen.
  • Losstaande meubels. Zorg dat je kasten verankert en let op zodra je kindje zich aan stoelen gaat optrekken. Het is ook aan te raden om je televisie te verankeren.

Vanaf wanneer regelen?

Het wordt pas noodzakelijk om de veiligheid in huis te controleren zodra je kindje begint met bewegen. Maar, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Als je het al op tijd regelt, hoef je er straks niet meer naar om te kijken. Zet veiligheidsproducten daarom op je baby uitzetlijst.

Veiligheidsproducten online kopen

Er zijn veel webshops die veiligheidsproducten aanbieden. Je kan kiezen uit een groot assortiment van merken en producten. Het voordeel van online bestellen, is dat je zo de beste aanbiedingen kan vinden én de producten worden bij jou thuis bezorgd. Heb je nog wat anders nodig van je baby uitzetlijst? Dan bestel je de veiligheidsproducten er in één keer bij, super handig!