Blog
Bosuitjes die naar een gebakken eitje zwemmen bij wijze van bevruchting

Nu we bijna 7 jaar een relatie hebben en alweer 4 jaar samenwonen, is het de laatste tijd steeds meer gaan kriebelen. We willen een kindje! Een jaar geleden kon ik nog flink in de rats zitten als ik niet op tijd ongesteld werd, maar nu kan ik niet wachten tot het gaat gebeuren.

Voorpret

Al weken struin ik alle websites af om mezelf goed in te lezen over zwanger worden en alles wat daarbij komt kijken. Termen als: ovulatie, NOD (Niet Ongesteldheids Dag) , NIPT-test en foliumzuur vliegen me om de oren en ik besefte al snel dat ik nog erg onwetend was op dit gebied.

Ik ging sowieso gauw richting de drogist om een potje foliumzuur te kopen, zodat ik daar alvast mee kon beginnen. Stiekem (nouja, stiekem…) kwam ik ook terecht op websites met té leuke babykleertjes en accessoires. Wat kan een mens daar hebberig van worden zeg. Toen ik laatst met mijn schoonzus in een grote babyzaak was, wist ik niet wat me overkwam. Wat een hoop spullen voor die kleintjes tegenwoordig. Ik wist echt niet wat ik zag!

Controle uit handen geven

Om zwanger te kunnen raken, gaat eerst mijn implanon eruit. Dat is de eerste grote stap die ik ga nemen. Morgen is het zover. Voor mijn gevoel is dat dan ook het echte startsein!

Vóór de implanon heb ik altijd de pil geslikt, maar om medische redenen ben ik daar toen mee gestopt. In die 8 maanden dat ik geen anticonceptie gebruikte, was mijn cyclus heel onregelmatig. Ik ben benieuwd, maar meteen ook gespannen, of alles snel weer op gang komt.

De controlfreak in mij vindt dit helemaal niks, maar er zit niets anders op dan de controle uit handen te geven en geduld te hebben…. Wordt vervolgd!

Blogger Renske

Blogger Renske (28) werkt in het onderwijs. Onlangs hakten zij en haar partner de knoop door: ze willen proberen zwanger te worden. Op 24Baby.nl deelt ze de ontwikkelingen en haar ervaringen in deze spannende tijd! Volg Renske iedere twee weken in haar blog op weg naar zwangerschap en moederschap. Lees alle blogs van Renske >