Stel heeft na bevalling geen zin in seks

Niet lang na de bevalling is je partner weer helemaal klaar voor seks. Gelukkig kan je hem/haar nog een paar weken in toom houden met het advies van de verloskundige om minimaal 6 weken te wachten. Er zijn ook veel vrouwen die daarna ook nog helemaal geen zin hebben in seks. Dit zijn de top 10 redenen waarom.

10. Luiers verschonen is een weinig opwindend voorspel

De hele dag ben je op de eerste plaats moeder. Na een dag voeden, wassen en luiers verschonen, is het moeilijk om de omschakeling te maken van moeder naar minnares.

9. Je voelt je niet bepaald een seksgodin

Een zwangerschap en pasgeboren baby laten hun sporen achter. Je hebt nog wat overtollige zwangerschapskilo’s, een zwangerschapsmasker en donkere kringen onder je ogen door het slaapgebrek. Kortom, je hebt weleens beter in je vel gezeten. Hoewel je partner je misschien sexyer vindt dan ooit, denk jij daar anders over.

8. Ik wil niet gelijk weer zwanger worden!

Hoewel je zwangerschap bijzonder was en je baby het mooiste geschenk van de wereld is, wil je voorlopig even niet meer zwanger zijn. Bijna iedereen kent wel een verhaal van iemand die een aantal weken na haar bevalling weer zwanger bleek, dat gaat jou mooi niet gebeuren! Tot je 100% zeker weet dat je pil weer werkt, neem je geen enkel risico.

7. Voelt niet goed met publiek

Veel kersverse ouders kiezen ervoor hun baby bij hen op de kamer te laten slapen. Wel zo praktisch en ook een veilige gedachte dat je kostbaarste bezit vlakbij je ligt. Het voelt echter niet goed om intiem te zijn, terwijl jullie baby op nog geen 2 meter ligt. De oplossing: even geen actie op de plek waar normaal the magic happens.

6. Lekkende borsten

Vroeger kreeg je met je borsten je vent helemaal gek en waren ze voor jou een erogene zone. Tegenwoordig zijn ze vooral een voedingsbron, een no-go-area voor je partner en ben je als de dood dat ze gaan lekken of zelfs spuiten op een ongewenst moment. Voorlopig is daarom de enige die van je borsten mag genieten je kleine wondertje.

5. Constante dreiging van een huilende baby

Vond je het vroeger extra spannend als jullie betrapt konden worden? De dreiging van een huilende baby is allesbehalve spannend. Het moment zal niet alleen totaal verpest zijn, je moederinstinct zal het overnemen en je kan direct weer aan het werk. Niet echt de setting voor een ontspannen vrijpartij.

4. Hormonen

Daar zijn ze weer, die leuke hormonen! Dit keer zorgen ze niet voor zwangerschapskwaaltjes, maar voor een verlaagd libido. De schuldige: prolactine. Dit hormoon maak je aan als je borstvoeding geeft en zorgt ervoor dat je minder zin hebt in seks.

3. Ik wil geen seks, ik wil slapen!

De laatste fase van je zwangerschap deed je geen oog dicht. Nu je baby er is, zijn je nachten compleet gebroken. Alsof een zwangerschap, bevalling en baby op zich niet zwaar genoeg is. Je bent compleet oververmoeid. Niet zo vreemd dat als je dan eenmaal in bed ligt en je baby stil is, je geen seks wilt. Je wilt slapen!

2. Het is eng!

Er is een hoop gebeurd met je lichaam en er is een baby uit je vagina gekomen. Het is dan ook behoorlijk eng om daar weer wat naar binnen te laten. Tel daarbij op dat bepaalde standjes je ook nog even subtiel herinneren aan het mooiste (en pijnlijkste) moment van je leven, dan is het begrijpelijk dat alleen de gedachte aan seks al beangstigend is.

1. Het is niet alleen eng…het is pijnlijk!

De baby slaapt, je bent relatief uitgerust, je borsten zijn leeg, je bent in de stemming en je hebt je angsten opzij gezet. Kortom: je bent helemaal klaar voor je tweede ontmaagding! En dan voelt het helemaal niet fijn… Je vagina doet nog pijn en kom je ondanks dat toch klaar, voelt ook dat minder prettig. Je orgasme lijkt verdorie wel een wee!

Wordt seks dan nooit meer leuk na een bevalling? Jawel hoor, wees gerust, dat komt vanzelf weer. Je zal alleen even geduld moeten hebben.